Άυριο Παρασκευή αποφασίζει η ΠΝΟ για την απεργία

Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση της υπουργού Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, Άννας Διαμαντοπούλου με τους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

«Είμαστε πολύ μακριά από αυτά που ζητάμε» ανέφερε ο ΓΓ της ΠΝΟ Ι.Χαλάς μετά τη συνάντηση της Ομοσπονδίας με την υπουργό Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου εν όψει της απεργίας που έχει εξαγγελθεί για τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Άννα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την ελπίδα

μετά τη σύσκεψη, να επικρατήσει σύνεση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ανάπτυξης: «Όλα πήγαν καλά. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος δεσμεύθηκε ότι ο Οίκος Ναύτου θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τους ναυτικούς, θα διατηρήσει τη δομή του και θα ενισχυθεί.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ, Γιάννης Χαλάς τόνισε ότι «η υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα δοθούν στην Ομοσπονδία γραπτώς οι απαντήσεις στα αιτήματά μας τις οποίες θα μελετήσουμε  και θα καθορίσουμε τη στάση μας» και προσέθεσε: «Από την κουβέντα δεν προέκυψε ότι η πρόθεση της  κυβέρνησης να δώσει λύσεις δραστικές στα προβλήματα των ναυτεργατών» και υπογράμμισε: «Υπάρχει μία πίεση να το σταματήσουμε, έχει δημιουργηθεί μία τέτοια ατμόσφαιρα».

Στη συνέχεια προσέθεσε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ θα συνεδριάσει το πρωϊ της Παρασκευής 7-4-2012 και ώρα 11.00 π.μ. προκειμένου να αποφασίσει  για την αναστολή ή όχι των κινητοποιήσεων μέσα την Μεγάλη Εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα