«Μπαράζ» προεκλογικών αντεγκλήσεων ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σε «πόλεμο» ανακοινώσεων επιδίδονται ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης εν αναμονή της ανακοίνωσης της ημερομηνίας των εκλογών. Μετά τους διαξιφισμούς για τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ, νέα αφορμή στάθηκαν οι εξαγγελίες της ΝΔ

περί κατάργησης του τέλους ακινήτων, οι οποίες προκάλεσαν την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ, δια της εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Φώφης Γεννηματά.

Σε σχετικές της δηλώσεις, η κυρία Γεννηματά υπενθύμισε ότι το εν λόγω μέτρο αποτελεί μέρος του ήδη συμφωνημένου και υπογεγραμμένου και από το κόμμα της ΝΔ, Μνημονίου με τους εταίρους μας.

«Χάρη στο δύσκολο και αντιδημοφιλές αυτό μέτρο, η κυβέρνηση συγκέντρωσε μέσα σε χρόνο-ρεκόρ (Οκτώβριος 2011-Μάρτιος 2012) αυτά τα χρήματα κι έτσι το πρόγραμμα εγκρίθηκε, η χώρα δεν χρεοκόπησε, οι περιουσίες των Ελλήνων δεν χάθηκαν» σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτά για να τελειώνουμε με το λαϊκισμό» συμπλήρωσε, επισημαίνοντας ότι, «όπως έχει πει και στο παρελθόν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, το μέτρο αυτό δεν είναι μόνιμο και στόχος είναι η αντικατάστασή του με έναν ενιαίο φόρο επί της ακίνητης περιουσίας».

Η κόντρα επεκτάθηκε παράλληλα και στο θέμα του υπομνήματος του πρώην Επιτρόπου, Χοακίν Αλμούνια, προς την Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα. Το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ απέδωσε σε «οίστρο λαϊκισμού» του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, την ερμηνεία που εκείνος δίνει σε όσα αναφέρει ο πρώην Επίτροπος. Όπως αναφέρεται μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μιχελάκης δεν διάβασε καν το υπόμνημα, ενώ του υποδεικνύεται να διαβάσει και το υπόμνημα του κ. Αλμούνια όσο και εκείνο του κ. Ράντερμάχερ, προκειμένου να ενημερωθεί για όσα ισχύουν στο ελληνικό και κοινοτικό δίκαιο.

Τα περί λαϊκισμού ανταπέδωσε στο ΠΑΣΟΚ η ΝΔ, δια του αναπληρωτή τομεάρχη Οικονομικών του κόμματος, Γιάννη Βρούτση. «Αν η κυρία Γεννηματά ρωτούσε τον κ. Λοβέρδο, θα μάθαινε ποιο είναι το κόμμα του λαϊκισμού, και ποιος βεβαίωνε τον κόσμο πως «λεφτά υπάρχουν». Αν ρωτούσε τον κ. Βενιζέλο, θα της έλεγε ότι είναι ο ίδιος που απέκλειε το ενδεχόμενο να μπει το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα, μέσω της ΔΕΗ. Ότι είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως θα ήταν προσωρινό. Και ότι είναι ο ίδιος, που τελικά το έκανε μόνιμο» αντέτεινε ο κ. Βρούτσης.

Από την πλευρά του, απαντώντας στα όσα ισχυρίστηκε η κυρία Γεννηματά με αιχμή το υπόμνημα του κ. Αλμούνια, ο κ. Μιχελάκης κάλεσε το ΠΑΣΟΚ «να παραδεχθεί ότι η ένταξη και των ΔΕΚΟ στον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009 δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική και είχε επώδυνες συνέπειες». «Αυτό έχουν καταγγείλει τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ, που οι ίδιοι διόρισαν. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα ευρωπαϊκά κείμενα, αλλά και τους Ευρωπαίους αξιωματούχους» υπογράμμισε.

Με νεότερη ανακοίνωσή της, η Φώφη Γεννηματά κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιδίδεται σε ένα «κρεσέντο επιπολαιότητας και αντιφάσεων, διαπράττοντας συνεχώς λάθη, που σπεύδει στη συνέχεια να διορθώσει».

«Τα λάθη αυτά χρεώνεται ο εκπρόσωπος της ΝΔ. Το πραγματικό όνομα όμως πίσω από τον κ. Μιχελάκη είναι Α

Keywords
Τυχαία Θέματα