Χιλιάδες διαδηλωτές κατά του πολυνομοσχεδίου στο κέντρο

Χιλιάδες κόσμου έχουν κατακλύσει τους δρόμους της πρωτεύουσας σε μία από τις μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των τελευταίων ετών. Οι διαδηλωτές πλημμυρίζουν όλους τους δρόμους από Πεδίον του Άρεως μέχρι Σύνταγμα.

Το αδιαχώρητο συμβαίνει από κόσμο σε πλατεία Συντάγματος, Σταδίου, Πανεπιστημίου, Αμαλίας και Φιλελλήνων.  Εκτιμήσεις μιλούν για περισσότερους από 80 χιλιάδες διαδηλωτές.

Οι

διαδηλωτές εκφράζουν την αντίθεσή τους στα μέτρα λιτότητας και στο πολυνομοσχέδιο, που αυτή την ώρα συζητείται στο Κοινοβούλιο και το οποίο φέρνει τα πάνω-κάτω στις εργασιακές σχέσεις τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

Ομάδα περίπου κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και μολότοφ εναντίον μιας διμοιρίας των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Σολωμού στο Πολυτεχνείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ απάντησαν με τη ρίψη δακρυγόνων.

Ένταση σημειώθηκε και έξω από τη Βουλή, όπου νεαροί ρίχνουν πέτρες και προσπαθούν να ρίξουν το μεταλλικό φράχτη που έχει στηθεί στο σημείο από το πρωί.

Στις 12:00 ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε διμοιρία των ΜΑΤ στην οδό Βερανζέρου. Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες στους άντρες της αστυνομίας που φυλάει το αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας.

Οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό θα παραμείνουν κλειστοί μετά από απόφαση της αστυνομίας, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της χώρας είναι επίσης σε εξέλιξη. Χιλιάδες διαδηλωτές σε Πάτρα, Βόλο, Λαμία, Κρήτη και Θεσσαλονίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα