Χτύπησαν… κόκκινο τα «κόκκινα» δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Στα επίπεδα του 2007 επέστρεψε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ελληνικές τράπεζες.

Στα επίπεδα του 2007 επέστρεψε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και νοικοκυριών από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για την πιστωτική επέκταση το Μάιο.

Συγκεκριμένα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης

του εγχώριου ιδιωτικού τομέα το Μάιο του 2012 διαμορφώθηκε στο -4,5% από -4,7% τον προηγούμενο μήνα, ενώ η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τον εγχώριο ιδιωτικό τομέα, το Μάιο του 2012, ήταν αρνητική κατά 940 εκατ. ευρώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΤτΕ.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, το Μάιο του 2012, ήταν αρνητική κατά 544 εκατ. ευρώ και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός, στο -4,4% από -4,7% τον προηγούμενο μήνα.

Αναλυτικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων διαμορφώθηκε σε -4,3% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων ήταν λιγότερο αρνητικός, στο -7,2% από -11,3% τον Απρίλιο του 2012.

Η καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 25 εκατ. ευρώ τον επισκοπούμενο μήνα και ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης ήταν λιγότερο αρνητικός σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα (Μάιος 2012: -5,8%, Απρίλιος 2012: -6,6%).

Αρνητική κατά 371 εκατ. ευρώ ήταν η καθαρή ροή χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα το Μάιο του 2012. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα να διαμορφωθεί σε -4,3% από -4,4% τον προηγούμενο μήνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα