Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, σε κλοιό κακοκαιρίας όλη η χώρα

Απαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο και Ραφήνα

Σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές και φτάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Ταλαιπωρία περίμενε χθες τους 65 επιβάτες του επιβατηγού πλοίου «Πανόραμα», το οποίο, εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών,

δεν μπορούσε να δέσει στο Μαρμάρι Ευβοίας, από τις 20:45 το βράδυ. Τελικά, στις 2:20 τα ξημερώματα της Τρίτης έδεσε με ασφάλεια και αποβίβασε 65 επιβάτες, 20 ΙΧ και ένα δίκυκλο.

Με ασφάλεια έδεσε τελικά στο λιμάνι της Ραφήνας και το πλοίο Superferry II με 1.300 επιβάτες, που είχε αποπλεύσει από την Άνδρο. Το πλοίο δεν μπορούσε να προσεγγίσει το λιμάνι, καθώς στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι, έντασης τοπικά 9 μποφόρ.

Όσον αφορά στην πρόγνωση του καιρού, τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα και πρόσκαιρες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα, ενώ παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι εντάσεως 9 μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.

Στην Αττική, αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά και βόρεια με τοπικές χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά και πιθανώς πρόσκαιρα στα βόρεια προάστια και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 με 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 7 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, με πιθανότητα για παροδικές ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί 5 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ, και το θερμόμετρο θα δείξει από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα