«Δεν θα γίνουμε συνιστώσα της αριστεράς» διαμηνύει η Παπαρήγα

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ».

Η γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση και απέναντι σε όποιο κόστος να γίνουμε συνιστώσα της αριστεράς και να καταντήσουμε σαν τα ιστορικά κομμουνιστικά κόμματα της Δυτικής Ευρώπης που έγιναν κουκίδες σε ένα θολό τοπίο», μιλώντας την Κυριακή σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Χαλκίδα.

«Τους

τσάκισε ότι το ΚΚΕ σε μια δύσκολη στιγμή και με κόστος είπε ‘όχι’» υπογράμμισε η κ. Παπαρήγα, υπογραμμίζοντας ότι «αυτό το ‘όχι’ θα βγει σε καλό για το λαό».

Η γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ επιτέθηκε για μια ακόμη φορά σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τους οποίους κατηγόρησε ότι με τους ανάλογους ελιγμούς, ουσιαστικά πάνε για σύναψη νέων Μνημονίων.

Αναφερόμενη στα «ισοδύναμα μέτρα» της ΝΔ, επισήμανε ότι «ένα από τα βασικά ‘ισοδύναμα μέτρα’ αφορά τη μείωση του μέσου μισθού», ενώ σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «μιλά για ‘ψίχουλα’ στον κατώτατο μισθό και από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μισθοί θα πηγαίνουν, ανάλογα με την πορεία της οικονομίας, κάτι που λένε όλα τα αστικά κόμματα.»

«Η μεγάλη ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο ότι καλλιεργεί αυταπάτες στο λαό που σημαίνει ότι αν ο λαός στηρίξει μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί άοπλος ιδεολογικά και πολιτικά και απροετοίμαστος και θα δέχεται το ένα χαστούκι μετά το άλλο χειρότερα από το 2009», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα.

«Η μόνη σταθερή ΚΟ θα είναι εκείνη του ΚΚΕ και εμείς θα αξιοποιήσουμε αυτή τη δύναμη έστω και για να αποσπάσουμε κάτι θετικό» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας της, υπενθυμίζοντας ότι «η προηγούμενη δύναμη της ΚΟ του ΚΚΕ με 22 βουλευτές του επέτρεψε να ζητήσει και ορισμένες ονομαστικές ψηφοφορίες που οδήγησαν ορισμένους βουλευτές άλλων κομμάτων να καταψηφίσουν το Μνημόνιο».

«Όταν ψηφίζεις ΚΚΕ, ξέρεις τι ψηφίζεις, η ΝΔ μόνο χειρότερη μπορεί να γίνει, τη μεγαλύτερη ζημιά όμως την έχει κάνει το ΠΑΣΟΚ και τώρα την θέση του πάει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να αλλοιώνει το ριζοσπαστισμό του λαού» τόνισε η κ. Παπαρήγα, καλώντας το λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα