Δίνει το στίγμα της η κυβέρνηση Παπαδήμου με τις προγραμματικές δηλώσεις

Ξεκινά τη Δευτέρα στις 19:00 η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι, με την ονομαστική ψηφοφορία

για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Εν όψει των προγραμματικών δηλώσεων, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα έχει το μεσημέρι σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Κεντρικό σημείο των δηλώσεων θα είναι η προώθηση των ενεργειών που απαιτούνται για την εκταμίευση της 6ης δόσης.

Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Βενιζέλος θα έχει επίσης σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους αρμόδιους υφυπουργούς και τα υπηρεσιακά στελέχη για τον προϋπολογισμό του 2012, αλλά και για το νέο φορολογικό σύστημα.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο νέος προϋπολογισμός να κατατεθεί το αργότερο την ερχόμενη Δευτέρα στη Βουλή, αλλά και το νέο φορολογικό να έχει ψηφιστεί έως τον Μάρτιο.

Λίγες ώρες πριν από την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων και συγκεκριμένα στη 1 το μεσημέρι συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, υπό τον πρόεδρο του κόμματος, Αντώνη Σαμαρά.

Στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ μετά τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να επαναλάβει ότι η πολιτική του κόμματός του δεν αλλάζει, καθώς και ότι η συμμετοχή στελεχών του κόμματος στο νέο σχήμα δεν σημαίνει πως η ΝΔ συγκυβερνά με το ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα