Διπλή πρόταση Βενιζέλου για διέξοδο στην ακυβερνησία και σφοδρή επίθεση σε Τσίπρα

Ο λαός τιμώρησε το ΠΑΣΟΚ, γιατί το θεώρησε υπεύθυνο για τις επιπτώσεις της κρίσης, χωρίς να διαχωρίσει αυτούς που είχαν την κύρια ευθύνη έως το 2009 και αυτούς που ταυτίστηκαν με τη δύσκολη φάση της διαχείρισης της κρίσης, είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας την Πέμπτη στην ολιγομελή Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν παραλάβει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διερευνητική

εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Παράλληλα, άσκησε κριτική στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι με απογοήτευση τον άκουσε να παραπληροφορεί την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε το σχηματισμό κυβέρνησης μεταβατικής, ειδικού σκόπου, που θα «πάγωνε» όλες τις διαδικασίες, και όχι το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Αναφορικά με τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για καταγγελία του Μνημονίου, ο κ. Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Καταγγελία ποιας σύμβασης; Αυτής που μείωσε το χρέος και 50% του ΑΕΠ; Αυτής που στηρίζει τις τράπεζες για να στηρίξει καταθέσεις πολιτών; Αυτής που προστατεύει τις καταθέσεις των ελληνικών οικογενειών; Αυτής που επιτρέπει να πέσουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ ρευστότητας για επενδύσεις και καταπολέμηση ανεργίας; Αυτής που μας επιτρέπει να προχωρήσουμε έργα υποδομής ύψους 55 δισ. και μπορούν να κινήσουν τον τροχό της ανάπτυξης;».

Σχετικά με τη συζήτηση για το μορατόριουμ για το χρέος, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι στη συζήτηση με τον κ. Τσίπρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τού είπε ότι δεν εννοεί τίποτα μονομερές.

Εμείς ζητάμε κυβέρνηση συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των δυνάμεων, μνημονιακών και αντιμνημονιακών, με μοναδικό όρο ότι θα διασφαλίζεται η παραμονή της χώρας στο ευρώ, επανέλαβε ο κ. Βενιζέλος.

Αναφερόμενος στη διερευνητική εντολή, είπε ότι θα την παραλάβει με σεβασμό στο Σύνταγμα και χωρίς υπερβολές θα μιλήσει με όλους, για να γίνει προετοιμασία για την επόμενη φάση της διαβούλευσης.

«Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει βιώσιμη και υπεύθυνη κυβέρνηση, που να κάνει κάτι καλύτερο για τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα