«Δώρο» στον Σαρκοζί η απόσυρση Ντε Βιλπέν από την κούρσα για τη γαλλική προεδρία

Ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας ανακοίνωσε ότι δεν συγκεντρώνει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών για την υποψηφιότητά του.

Την απόσυρσή του από την κούρσα των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία ανακοίνωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, καθώς απέτυχε να συγκεντρώσει τον αριθμό-«κλειδί» των 500 υπογραφών, που απαιτούνταν για να είναι υποψήφιος και επίσημα, εξέλιξη η οποία ίσως ωφελήσει τον πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί.

Ο

Ντε Βιλπέν, κεντροδεξιός αντίπαλος του Σαρκοζί, ο οποίος είχε εγκαταλείψει το UMP πέρυσι, φερόταν να συγκεντρώνει από 1% έως 2% της πρόθεσης ψήφου εν όψει του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών, στις 22 Απριλίου.

Μιλώντας στη γαλλική τηλεόραση, ωστόσο, παραδέχθηκε ότι θα χρειαζόταν ένα… θαύμα για να συγκεντρώσει τις υπογραφές που απαιτούνται, μέχρι τη λήξη, σήμερα, της σχετικής προθεσμίας. «Μου λείπουν περίπου 30» είπε ο Ντε Βιλπέν στο τηλεοπτικό δίκτυο France 2. Αρνήθηκε δε, να απαντήσει εάν θα σχηματίσει μια συμμαχία με κάποιον άλλο υποψήφιο, περιοριζόμενος να πει ότι «οι συμμαχίες δεν είναι στη φύση μου».

Ο Ντε Βιλπέν, πρώην πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών υπό τον πρώην πρόεδρο Ζακ Σιράκ, έχει μια μακρά πολιτική αντιπαλότητα με τον Σαρκοζί, η οποία κορυφώθηκε το 2008, όταν ξέσπασε η υπόθεση «Clearstream».

Ο Ντε Βιλπέν χαρακτήρισε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό υπογραφών «ένα παράδοξο της Δημοκρατίας». «Είναι χωρίς αμφιβολία πιο εύκολο για έναν εκκεντρικό ή εξτρεμιστή υποψήφιο να συγκεντρώσει τις 500 υπογραφές» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα