Έχουν και πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα κυβέρνηση οι Γερμανοί!

Εξωφρενική η είδηση που έρχεται από το Βερολίνο. Ανεξαρτήτως από το ποιος θα είναι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα, στην κυβέρνηση που θα προκύψει στις 17 Ιουνίου θα δοθεί μια τελευταία ευκαιρία, εκτιμά υψηλόβαθμος Γερμανός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

«Θα υπάρξει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα 100 ημερών για τη νέα

κυβέρνηση. Εάν δεν εφαρμοστεί στο ακέραιο, τότε το παιχνίδι τελείωσε» δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο. «Πρόκειται για μια πολύ σκληρή ψηφοφορία για τον ελληνικό λαό. Καλείται να υποστηρίξει την παλιά φρουρά, που τον οδήγησε σε αυτό το χάλι» πρόσθεσε.

Άλλοι Γερμανοί αξιωματούχοι, τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο, θεωρούν ωστόσο ότι τα εμπόδια απέναντι σε μια πιθανή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι περισσότερα.

Κορυφαίος Ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να εκδιωχθεί η Ελλάδα από την ευρωζώνη, εάν η χώρα επιθυμεί να παραμείνει στο ευρώ. «Οι Ευρωπαίοι είναι πιθανόν να αποφασίσουν να κλείσουν τις στρόφιγγες χρηματοδότησης, περίπτωση κατά την οποία η Ελλάδα θα πτωχεύσει προς το Σεπτέμβριο, αλλά θα παραμένει ακόμη στο ευρώ» εκτίμησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα