Εισαγγελέας για την αναστολή χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Συσσωρεύονται τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας.

Eντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με πίστωση από τα φαρμακεία έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών, Γ. Σακελάκος.

Σκοπός της έρευνας είναι να διαπιστωθεί αν από την αναστολή της χορήγησης φαρμάκων με πίστωση προκύπτει η διάπραξη του αδικήματος της έκθεσης σε κίνδυνο εις βάρος

ασφαλισμένων.

Οι φαρμακοποιοί έχουν προχωρήσει στην απόφαση αυτή λόγω των οφειλών του ΕΟΠΥΥ στα φαρμακεία.

Τα προβλήματα στο χώρο της Υγείας εντείνονται μετά την απόφαση και του Πανελλήνιου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών να σταματήσει τις παραδόσεις ιατρικών υλικών στα δημόσια νοσοκομεία επί πιστώσει, αλλά και να διακόψει πλήρως τις παραδόσεις σε έξι από αυτά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «αναγκαστική καθίσταται η παύση των παραδόσεων στα δημόσια νοσοκομεία, από 5 Ιουνίου, λόγω της αφόρητης οικονομικής πίεσης που δέχονται οι προμηθευτές», καθώς παραμένουν απλήρωτοι εδώ και ενάμιση χρόνο, ενώ παράλληλα έχουν υποστεί τεράστιο «κούρεμα» των ομολόγων τους.

Επίσης, οι εταιρείες-μέλη του ΠΑ.ΣΥ.Π.Ι.Ε σταματούν παντελώς, την Τρίτη 5 Ιουνίου και μέχρι νεωτέρας, τις παραδόσεις στα νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκα ανεξόφλητα υπόλοιπα. Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο «Ευαγγελισμός», το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου «Α. Παπανδρέου», το «Γ. Γεννηματάς», το «Σωτηρία», το «Αττικόν» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν την αναστολή της πίστωσης προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Νωρίτερα, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής εξέφρασε απορία για τη χθεσινή (Πέμπτη) ανακοίνωση του υπουργού Υγείας σχετικά με τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ, καταλογίζοντας στο κράτος ότι προσπαθεί να μεταφέρει τις δικές του ευθύνες στις πλάτες των φαρμακοποιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα