Εντείνουν τις πιέσεις προς την Ευρώπη οι Αμερικανοί

Ζητούν άμεσα ένα σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης.

Την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου για την αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας ζητά από την Ευρώπη ο Aμερικανός υπουργός Οικονομικών, Τίμοθι Γκάιτνερ.

Εν όψει της συνάντησής του με τους ομολόγους του από 20 χώρες στη Χονολουλού, όπου διεξάγεται οικονομικό φόρουμ Ασίας-Ειρηνικού, ο κ. Γκάιτνερ τόνισε ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους παραμένει η κύρια πρόκληση για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Κάλεσε ακόμη τις χώρες Ασίας-Ειρηνικού να λάβουν μέτρα για την ενίσχυση της παγκόσμιας ανάπτυξης, ώστε να αντιμετωπιστούν οι

πιέσεις από την Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνικές επικοινωνίες με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, και τον Γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί, είχε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα. Στο επίκεντρο βρέθηκε η ευρωπαϊκή κρίση χρέους.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, ο Mπαράκ Ομπάμα συζήτησε ξεχωριστά με την κυρία Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος επικοινώνησε προηγουμένως και με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, στον οποίο εξέφρασε την αμέριστη εμπιστοσύνη του, μετά την προβλεπόμενη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, που αναμένεται να δώσει στον μέχρι σήμερα γερουσιαστή, Μάριο Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα