Εντός Μαρτίου τα κριτήρια αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων

Μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων με τη μείωσή των δομών τους, κατά 30%, και εντός του Μαρτίου θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση για τη μεθοδολογία και τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού, ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας.

Ο κ. Ρέππας έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για τους νέους οργανισμούς των υπουργείων θα μειωθούν οι υπηρεσιακές μονάδες από 5.427, που είναι σήμερα, σε 3.567, ώστε να εξοικονομηθούν σημαντικοί πόροι, να διευκολυνθούν οι πολίτες

στις συναλλαγές τους με το Δημόσιο, σε χρόνο και αποτελεσματικότητα, και βεβαίως, να περιοριστεί η γραφειοκρατία.

Τόνισε, δε, με κατηγορηματικό τρόπο ότι η μείωση των δομών του κράτους κατά 30% δεν σημαίνει και μείωση των θέσεων. «Η μείωση αφορά τον αριθμό των υπηρεσιακών μονάδων και μόνο» διαβεβαίωσε ο υπουργός.

Σημειώνεται ότι από τη διαδικασία της αλλαγής των οργανογραμμάτων, εκτός από τα υπουργεία Εξωτερικών, Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, αποφασίστηκε να εξαιρεθεί και το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της ανάγκης αντιμετώπισης της κρίσης.

Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, από 5.427 που είναι σήμερα οι γενικές διευθύνσεις, οι διευθύνσεις και τα τμήματα, θα μειωθούν σε 3.567. Αυτό σημαίνει ότι θα μειωθούν αντίστοιχα και οι θέσεις ευθύνης στο Δημόσιο. Μόνο από την μείωση των θέσεων ευθύνης, όπως είπε ο κ. Ρέππας, θα υπάρξει εξοικονόμηση περίπου 6 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σε σχετική ερώτηση, για την παρουσία Γάλλων στις επιτροπές αξιολόγησης, ο κ. Ρέππας είπε ότι η συνεργασία με τους Γάλλους, που έχει συμφωνηθεί στο Μνημόνιο με το γαλλικό κράτος, είναι άψογη, αλλά δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει γαλλική παρουσία σε κάθε επιτροπή αξιολόγησης. Επίσης, πρόσθεσε ότι έως στιγμής δεν υπάρχει θέμα αξιολόγησης από ιδιωτικές εταιρείες. Επισήμανε, δε, ότι θα διεξαχθούν σεμινάρια για στελέχη του Δημοσίου που θα αναλάβουν καθήκοντα στην αξιολόγηση.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει στη νέα δανειακή σύμβαση με την τρόικα την απόλυση 15.000 υπαλλήλων, που θα γίνει έως το τέλος του 2012, μετά την αξιολόγηση που θα γίνει, ενώ συνολικά θα πρέπει να μειωθεί το προσωπικό του Δημοσίου κατά 150.000 έως το 2015.

Keywords
Τυχαία Θέματα