Επιμένει για την αυτοδυναμία ο Σαμαράς

Ζήτησε εκ νέου καθαρή εντολή, για να κυβερνήσει.

«Καθαρή εντολή για αυτοδύναμη κυβέρνηση», ώστε να τα αλλάξει όλα, όπως ανέφερε, ζήτησε για εκ νέου ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατά την προεκλογική του ομιλία στην ‘Αρτα.

Ο κ. Σαμαράς αρνήθηκε τη συγκυβέρνηση, εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, την Αριστερά, αλλά και στα κόμματα της κεντροδεξιάς

και εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στις εκλογές της 6ης Μαΐου η παράταξή του θα πάρει τη νίκη. «Η Ελλάδα θα τα καταφέρει» επανέλαβε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «’Αλλοι τζογάρουν και κερδοσκοπούν στην απελπισία του κόσμου. Εμείς κοιτάμε τους Έλληνες στα μάτια και τους λέμε ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει». Μας ρωτάνε πώς θα τα καταφέρει; Απαντώ ότι η Ελλάδα έχει πλούτο αναξιοποίητο. Είμαστε η πρώτη δύναμη στη ναυτιλία, αλλά δεν έχουμε ναυπηγεία. Είμαστε μεγάλη δύναμη στον τουρισμό, αλλά διώχνουμε τους τουρίστες, έχουμε το καλύτερο λάδι στον κόσμο, αλλά δεν το εξάγουμε εμείς, το εξάγουν εκείνοι που το νοθεύουν. Ποιος φταίει για όλα αυτά; Οι πάντες, αλλά φταίει κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Φταίει και η Αριστερά με τις εμμονές της, που έδιωξε τις επιχειρήσεις και προστάτεψε τους κουκουλοφόρους».

Και συνέχισε, προτάσσοντας την ανάπτυξη: «Ρωτάνε κάποιοι πως μπορεί η Ελλάδα να βγει από την κρίση: απαντώ με μία λέξη: ανάπτυξη, το έλεγα όταν εκείνοι ψήφισαν το Μνημόνιο. Σκέτη λιτότητα χωρίς μέτρα ανάπτυξης δεν λύνει το πρόβλημα, το επιδεινώνει».

Σχετικά με τα μέτρα που θα πρέπει να ανακοινωθούν τον Ιούνιο, ανέφερε: «Μας ρωτάνε τι θα κάνετε με τα μέτρα του Ιουνίου, που προβλέπουν 11 δισ. περικοπές, θα κόψετε μισθούς και συντάξεις; Απαντώ: σπατάλη θα κόψουμε και υπάρχει πολλή σπατάλη. Έχουμε εντοπίσει πάνω από 18 δισ. σπατάλη. Θα παλέψουμε, για να μην υπάρχουν νέες οριζόντιες περικοπές που μεγαλώνουν το έλλειμμα».

Ο κ. Σαμαράς διατύπωσε τις βασικές του δεσμεύσεις για αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων και την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων που κόπηκαν. Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι υπάρχουν ευρωπαϊκά προγράμματα για τη νεανική επιχειρηματικότητα και για την ανεργία, πέρα από το ΕΣΠΑ, που παραμένουν αναξιοποίητα.

Μίλησε για την ανάγκη θεσμικών μεταρρυθμίσεων, με κορυφαία το ασυμβίβαστο βουλευτή και υπουργού, και αναφέρθηκε και στο πώς θα κυβερνήσει: «Θα απευθυνθώ από την πρώτη στιγμή σε εξωκοινοβουλευτικούς να μπουν στην κυβέρνηση. Θέλω δίπλα μου όλους τους άξιους Έλληνες. Θα κάνω πολύ μικρότερη κυβέρνηση, τη μισή από τη σημερινή».

Έδωσε έμφαση στην ασφάλεια του πολίτη και στην ανάγκη αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης, προκειμένου να «ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας και να απελευθερώσουμε την ύπαιθρο από το φόβο». Επανέλαβε ότι θα καταργήσει το νόμο Ραγκούση: «Το μήνυμα που στέλνουμε σε αυτούς που θέλουν να έλθουν, είναι να μην χάνουν το χρόνο τους, θα τους στείλουμε πίσω. Σε όσους ήλθαν το μήνυμα είναι να φύγουν μία ώρα αρχύτερα».

Μίλησε επίσης για την στάση του έναντι των μνημονίων, λέγοντας: «Δεν ψήφισα τη λάθος συνταγή, εξακολουθώ να λέω ότι είναι λάθος, αλλά άλλο το μ

Keywords
Τυχαία Θέματα