Επιστολές Παπανδρέου στους εταίρους για τη συμφωνία της 26ης-27ης Οκτωβρίου

Δύο επιστολές -την πρώτη προς τους επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωζώνης, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και τη δεύτερη προς τους ηγέτες των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου- απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

Στις

επιστολές του αυτές ο κ. Παπανδρέου εκφράζει, μεταξύ άλλων, την πλήρη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σημειώνοντας πως ο σχηματισμός της νέας κυβέρνησης επιτρέπει στη χώρα μας να προχωρήσει στα απαραίτητα βήματα για την υλοποίηση της απόφασης της 26ης-27ης Οκτώβριου.

«Παραμένουμε δεσμευμένοι στην εφαρμογή των πολιτικών του οικονομικού προγράμματος, όπως αυτές έχουν επικαιροποιηθεί» σημειώνει και προσθέτει ότι «προσβλέπουμε στη συνεργασία με τους θεσμικούς μας εταίρους, την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, για την προετοιμασία και υλοποίηση του νέου τριετούς προγράμματος για το διάστημα 2012-2014, όπως αποφασίστηκε στις 26-27 Οκτωβρίου».

Αναφέρεται ακόμη αναλυτικά στις ενέργειες της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της κρίσης, παραδέχεται ότι υπήρξαν καθυστερήσεις και προβλήματα λόγω του μεγέθους της απαιτούμενης προσπάθειας, προβλήματα ικανότητας εφαρμογής, απουσίας πολιτικής συναίνεσης που απαιτείται για την επιτέλεση μιας τέτοιας αποστολής, ενώ υπογραμμίζει ότι υπήρξε και έντονη κακοφωνία παγκοσμίως, όπως και εντός της Ευρωζώνης, αναφορικά με το τι θα έπρεπε να γίνει.

Keywords
Τυχαία Θέματα