«Έσβησε» στα 82 της χρόνια η Μαρίκα Μητσοτάκη

Σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 82 ετών, η Μαρίκα Μητσοτάκη, σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου προέδρου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη απεβίωσε τα ξημερώματα της Κυριακής, στις 02:30, στο Ευγενίδειο

Θεραπευτήριο, όπου νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας και κόρη της, Ντόρα Μπακογιάννη, πληροφορήθηκε το γεγονός στην Κρήτη, όπου βρισκόταν, και αναμενόταν να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα.

Η Μαρίκα Μητσοτάκη γεννήθηκε στις 29 Νοεμβρίου 1930. Κόρη γνωστής αστικής οικογένειας της μεσοπολεμικής Αθήνας, με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η Μαρίκα Γιαννούκου μεγάλωσε σε ένα ιδανικά προστατευμένο περιβάλλον.

Η πολιομυελίτιδα «σημάδεψε» τα ανέμελα παιδικά της χρόνια. Η ίδια πάλεψε με πείσμα την αρρώστια και υποβλήθηκε σε δύσκολες εγχειρήσεις στις ΗΠΑ, ζώντας, μέχρι τα 18 της χρόνια, με τον εφιάλτη της μόνιμης παράλυσης. Εκείνη την  εποχή, η γνωριμία της με τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη άλλαξε τη ζωή της.

Στις 6 Ιουνίου 1953 ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας. Ακολούθησαν τα παιδιά: πρώτα η Ντόρα, δύο χρόνια αργότερα η Αλεξάνδρα, μετά η Κατερίνα και, πολλά χρόνια αργότερα, ο Κυριάκος. Στάθηκε στο πλευρό του συζύγου της για 60 χρόνια, στα εύκολα και στα δύσκολα. Η οικογένειά της ήταν πάνω απ’ όλα και η κουζίνα της αποτέλεσε χώρο ιεροτελεστίας, έχοντας άμεση σχέση με τη φιλοσοφία ζωής της Μαρίκας Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα