Ευ. Βενιζέλος: «Επικίνδυνο το φλερτ με το παρελθόν»

«Δεν είναι αυτό η επανάληψη του μεγάλου εγχειρήματος που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ το 1974» σχολίασε.

Είναι επικίνδυνο το φλερτ με το παρελθόν, επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε εκδήλωση στην Ιπποκράτους για τον αθλητισμό και πρόσθεσε

ότι δεν μπορεί να είναι το όραμά μας ο κρατισμός, ο συντεχνιασμός, η άρνηση οποιασδήποτε αλλαγής, η επιστροφή στο παρελθόν.

«Δεν είναι αυτό η επανάληψη του μεγάλου εγχειρήματος που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ το 1974. Γιατί, όποιοι νομίζουν ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται, δεν ξέρουν προφανώς ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα. Πάρα πολύ άσχημη φάρσα, σε βάρος του λαού και σε βάρος του έθνους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Υπογράμμισε δε, την ανάγκη «να ξαναφτιάξουμε τη δημοκρατική παράταξη και να δούμε τι σημαίνει ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά της ΝΔ, λέγοντας ότι «ενώ ήμασταν κυβέρνηση, είχαμε και ένα εσωτερικό μέτωπο υπονομευμένο, γιατί η χώρα ήταν σε μακρά προεκλογική εκστρατεία. Γιατί η ΝΔ πίεζε να πάμε σε εκλογές, πριν τελειώσουμε τη συμφωνία, πριν μειώσουμε το χρέος».

Χαρακτήρισε επίσης «σόφισμα» τη θέση ότι η δανειακή σύμβαση οδηγεί τη χώρα εκτός ευρώ, ενώ παρουσίασε ως λύση την ανάδειξη του ΠΑΣΟΚ ως τρίτου πόλου, που θα διασφαλίσει τη διακυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα