Έξι στους δέκα πολίτες ζητούν εκλογές τον Απρίλιο

Εκλογές τον Απρίλιο, έξι κόμματα στη νέα Βουλή, έκδηλη απογοήτευση των ψηφοφόρων από το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου και προσωπικά από τον πρωθυπουργό και εμφανής τάση του εκλογικού σώματος προς μια κυβέρνηση συνεργασίας, ως πιο αποτελεσματικής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας, είναι τα βασικά συμπεράσματα που εξάγονται από τη δημοσκόπηση

της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Πιο συγκεκριμένα, το 62,2% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι εκλογές πρέπει να γίνουν τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ στο 32,4% ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που κρίνουν ότι οι εκλογές θα πρέπει να μετατεθούν χρονικά για αργότερα.

Σε ό,τι αφορά τις απόψεις για τον κ. Παπαδήμο, το 52,4% έχει αρνητική και το 43,2% θετική γνώμη. Σε ερώτηση για το έργο της κυβέρνησης, το 66,9% έχει αρνητική γνώμη κα το 30,1% θετική.

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 19,4%, το ΠΑΣΟΚ 13,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 12%, το ΚΚΕ 9,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,5%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, οι Οικολόγοι  1,9%, η Δημοκρατική Συμμαχία 2,5% και το Άρμα Πολιτών 0,8%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό μετά τις εκλογές, οι ερωτηθέντες απάντησαν: 20% Αντώνης Σαμαράς, 16,5% Ευάγγελος Βενιζέλος, 6,3% Λουκάς Παπαδήμος, 5,6% Φώτης Κουβέλης, 4,8% Αλέξης Τσίπρας, 3% Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ ποσοστό 9,7% έδωσε άλλες απαντήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα