Γ. Παπανδρέου: «Είχα ενημερώσει τη Βουλή για έξοδο από το ευρώ»

Η θέση του τέως πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη από τον Ρίτσαρντ Πάρκερ

Ο Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του, είχε ενημερώσει τη Βουλή για το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη ως μία από τις πιθανές εξελίξεις, όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους, αναφέρει

ανακοίνωση του γραφείου του τέως πρωθυπουργού.

Η συζήτησε επανήλθε στο προσκήνιο, με αφορμή τη συνέντευξη που έδωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News ο Ρίτσαρντ Πάρκερ, καθηγητής και οικονομικός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού, καθώς και δημοσιεύματα που ακολούθησαν.

Από το γραφείο του κ. Παπανδρέου δόθηκε στη δημοσιότητα το απόσπασμα της ομιλίας του στη Βουλή, στις 19 Ιουνίου 2011, όταν είχε κάνει σχετική αναφορά.

Σε σύσκεψη με οικονομικούς συμβούλους και μέλη της κυβέρνησης, ο κ Παπανδρέου είχε θέσει προς αξιολόγηση τρεις επιλογές για την Ελλάδα εν όψει της αδυναμίας της χώρας να δανειστεί από τις αγορές. Τη χρεοκοπία, κηρύσσοντας στάση πληρωμών, την έξοδο από το ευρώ, επίσης με στάση πληρωμών και τρίτον, τη βοήθεια από το νέο μηχανισμό στήριξης.

Τέλος, στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι ο κ. Παπανδρέου είχε ενημερώσει το Κοινοβούλιο ότι οι δύο πρώτες επιλογές απορρίφθηκαν, ενώ και το άτυπο υπουργικό συμβούλιο στις 22 Απριλίου του 2010 έκανε ακριβώς την ίδια επιλογή.

Keywords
Τυχαία Θέματα