Η Βίκυ ζούσε την «dolce vita» κι ο Άκης έψαχνε λεφτά για δωροδοκίες…

Νέα στοιχεία, τα οποία «εμπλουτίζουν» το έργο των αρμόδιων ανακριτών, προκύπτουν καθημερινά για την υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου και ειδικότερα για την κατηγορία του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, με την οποία βαρύνεται. Παράλληλα, αποκαλύπτονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για τις πανάκριβες προτιμήσεις και τον τρόπο ζωής του ιδίου και της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από άλλη μία ακόμα σημείωση του, φαίνεται ότι παρακολουθούσε

στενά τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής για τα υποβρύχια και κρατούσε αναλυτικές σημειώσεις για τα στοιχεία που προέκυπταν. Έτσι, γράφει: «Εισροή χρημάτων από την εταιρεία Morelia Trading SA σε λογαριασμό της Torcaso Investement LTD στην Τράπεζα Κύπρου στη Λευκωσία και στην Ελλάδα το ίδιο κρίσιμο χρονικό διάστημα».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος προσθέτει «πληρωμή της Ferrostall για δωροδοκία», ωστόσο δεν διευκρινίζεται εάν αυτή η σημείωση αποτελεί δικό του συμπέρασμα ή στοιχείο, στο οποίο κατέληξε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σχετικό πίνακα εξόδων της τριετίας 2006-2008, δόθηκαν για πληρωμές συνεργείων επισκευών στο ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου συνολικά 449.219,52 ευρώ, όταν το εν λόγω ακίνητο φέρεται να είναι ακόμη στην ιδιοκτησία της εταιρείας «Nobilis».

Η σύζυγος του πρώην υπουργού, πριν από τη μετακόμιση στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έδινε για διαμέρισμα στο Κολωνάκι, όπου διέμενε από το 1996, ενοίκιο ύψους 1.825,60 ευρώ μηνιαίως το έτος 2004. Την ίδια στιγμή, η φορολογική της δήλωση δεν ξεπερνούσε τα 20.000 ευρώ το χρόνο.

Παράλληλα, ξόδευε, όπως προκύπτει από την κίνηση της κάρτας της στην ελβετική τράπεζα UBS, τεράστια ποσά σε αγορές ρούχων, κοσμημάτων και αξεσουάρ, αλλά και για ταξίδια στην Ιταλία. Έτσι, μέσα σε ένα μήνα (αρχές Ιουνίου – αρχές Ιουλίου 2003) ξόδεψε 27.648,50 ευρώ.

Επίσης, τον Απρίλιο του 2009 και ενώ ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν ήταν βουλευτής, ταξίδεψαν για τρεις ημέρες στο Ναύπλιο και έδωσαν για ένα διήμερο πολυτελούς διαμονής σε γνωστό ξενοδοχείο το χρηματικό ποσό των 2.447,70 ευρώ.

Σε έγγραφο ανάλυσης λογαριασμού (που διατηρούσε η Βίκυ Σταμάτη στην τράπεζα UBS) υπάρχει η χειρόγραφη σημείωση «140.000 υπάρχουν στο κουτί της Γενεύης (δολάρια)», κάτι που ίσως υποδηλώνει και την ύπαρξη κάποιας θυρίδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα