Ηγετική εμφάνιση Βενιζέλου με ολομέτωπη επίθεση σε Σαμαρά

Σφοδρή επίθεση κατά του προέδρου της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για «παλινωδίες» και «παλαιοκομματική και αδιέξοδη ματαιοδοξία».

Ο υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά

«βασικό εκπρόσωπο της αμφιθυμίας», σημειώνοντας πως έκανε δύο αλλαγές στη στρατηγική του: «υιοθέτησε την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και τώρα στρέφεται, επιτέλους, προς την Αριστερά, με την οποία συνέπλεε στη μυωπική κριτική του κατά του μνημονίου».

«Δεν πείθει ο πρόεδρος της ΝΔ. Η βαθύτερη αιτία που είναι δύσπιστοι οι εταίροι μας, είναι γιατί δεν έχουν εμπιστοσύνη σε αυτά που λέει ο κ. Σαμαρας και η ΝΔ. Η συνεχής παλινωδία, η αβεβαιότητα και η αλλαγή στρατηγικής δεν μπορεί να διασφαλίσει την πορεία της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

«Ας συνεννοηθούμε επιτέλους, χρειάζεται να λέμε την αλήθεια και να κοιτάμε το λαό στα μάτια» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι αυτό που χρειάζεται είναι μια εθνική στρατηγική.

Ο κ. Βενιζέλος αντέκρουσε την κριτική που άσκησε ο κ. Σαμαράς στην κυβέρνηση Παπανδρέου, αναφέροντας πως η ύφεση έχει αρχίσει από το 2008, τότε που κυβερνούσε η ΝΔ και προσθέτοντας πως, αν υπήρχε στοιχειώδης διορατικότητα και αίσθηση ευθύνης, με λίγες κινήσεις η χώρα θα μπορούσε να αποφύγει τη ζώνη, όπου αναγκαστήκαμε να μπούμε από το 2010 και μετά.

Παραδέχθηκε πάντως ότι το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην ιστορική διαχρονική ευθύνη για την κατάσταση της χώρας, συμπληρώνοντας πως έγιναν λάθη και τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να κρατήσει την όρεξή του, καθώς, όπως είπε, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ποιος θα κυβερνήσει, ενώ επισήμανε ότι το θέμα της αυτοδυναμίας που έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εναρμονίζεται με τις συνθήκες που υπάρχουν στη χώρα.

Τέλος, κατέστησε σαφές ότι τα πράγματα είναι και θα είναι δύσκολα. «Τώρα αποκτούμε μεν ένα ασφαλές πλαίσιο, αλλά θέλει δουλειά, υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλήθεια και συναίνεση» είπε, προσθέτοντας ότι η χώρα δεν πρέπει να «ξανακυλήσει στον αδιέξοδο δρόμο της κλασικής παλαιοκομματικής προσέγγισης».

Keywords
Τυχαία Θέματα