ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις «Αγανακτισμένων»

Με επιχειρήσεις-σκούπα και συλλήψεις συνεχίζουν οι αστυνομικές αρχές αμερικανικών πόλεων να απομακρύνουν από πάρκα και άλλους δημόσιους χώρους τους «Αγανακτισμένους» που κατασκηνώνουν εκεί.

Αστυνομικοί συνέλαβαν πάνω από 60 διαδηλωτές του κινήματος εναντίον της «απληστίας της Γουόλ Στριτ» στο Σαν Ντιέγκο χθες.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο

της αστυνομίας, Ντέιβιντ Στάφορντ, αστυνομικοί συνέλαβαν 51 διαδηλωτές σε πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι είχαν κατασκηνώσει εκεί εδώ και τρεις εβδομάδες και άλλους 11 σε ένα κοντινό πάρκο.
Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σε περίπου 45′ και σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά από μια παρόμοια στην πόλη Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στην διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτής-ο Σκοτ Όλσεν, πρώην Πεζοναύτης, βετεράνος του πολέμου του Ιράκ-τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97.

Τις τελευταίες εβδομάδες η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε καταγγελίες για ανθυγιεινές συνθήκες στους δημόσιους χώρους όπου έχουν κατασκηνώσει οι διαδηλωτές.

Οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων» εναντίον της Γουόλ Στριτ, που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες αμερικανικές πόλεις, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη-όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι αποτελούσαν «κίνδυνο για την ασφάλεια», ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα