Ισοπαλία στην Αϊόβα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών

Από 25% για Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ Σαντόρουμ – Το σκέφτεται για την παραμονή του στην κούρσα ο Ρικ Πέρι.

Το ίδιο ποσοστό -περίπου 25% των ψήφων- καταγράφουν οι Αμερικανοί υποψήφιοι για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές, Μιτ Ρόμνεϊ και Ρικ

Σαντόρουμ, κατά την προκριματική ψηφοφορία της Αϊόβα, με καταμετρημένο το 99% των ψήφων.

Την τρίτη θέση καταλαμβάνει ο Ρον Πολ με ποσοστό 22% και ακολουθούν ο Νιουτ Γκίνγκριτς με 13%, ο Τεξανός Ρικ Πέρι με 10% και η Μισέλ Μπάκμαν με 5%.

Ο πρώην γερουσιαστής της Πενσιλβανίας, Ρικ Σαντόρουμ, ευχαρίστησε τους πολίτες της Αϊόβας που τον στήριξαν, ακόμη κι όταν βρισκόταν πίσω στις δημοσκοπήσεις. Ο Σαντόρουμ αναγνώρισε ότι οι πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πιθανότερο το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις εκλογές του Νοεμβρίου να λάβει ο Ρόμνεϊ.

«Αυτό που κερδίζει στην Αμερική είναι οι τολμηρές ιδέες, οι οξείες αντιθέσεις και ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πάντες. Ένα σχέδιο που περιλαμβάνει τους πολίτες από όλα τα οικονομικά στρώματα, ένα σχέδιο που να λέει ότι θα βάλουμε την Αμερική να δουλέψει» ανέφερε, περιγράφοντας την πολιτική του.

Από την πλευρά του, ο κυβερνήτης του Τέξας, Ρικ Πέρι, δήλωσε ότι θα επιστρέψει στην αμερικανική αυτή πολιτεία για να αποφασίσει αν θα παραμείνει στην κούρσα διεκδίκησης του χρίσματος των Ρεπουμπλικανών. «Αποφάσισα να επιστρέψω στο Τέξας, να αξιολογήσω τα αποτελέσματα των σημερινών προκριματικών και να αποφασίσω αν υπάρχει πεδίο για μένα στην κούρσα» ανέφερε, μιλώντας στους υποστηρικτές του.

Ο 61χρονος Πέρι προηγείτο του κυβερνήτη της Μασαχουσέτης Μιτ Ρόμνεϊ στις δημοσκοπήσεις για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, όταν μπήκε στην κούρσα, τον Αύγουστο. Έχασε, ωστόσο, έδαφος έπειτα από αρκετές αποτυχημένες συμμετοχές του σε ντιμπέιτ, όπου δέχτηκε επικρίσεις για την προτεινόμενη μεταναστευτική πολιτική του και την πρότασή του να εμβολιάζονται υποχρεωτικά τα νεαρά κορίτσια κατά ενός σεξουαλικά μεταδιδόμενου ιού.

Μάλιστα, σε ένα ντιμπέιτ το Νοέμβριο εκτέθηκε, όταν δεν μπόρεσε να θυμηθεί μία από τις τρεις κυβερνητικές υπηρεσίες, την οποία ο ίδιος είχε επανειλημμένως πει ότι θα καταργήσει, αν εκλεγεί πρόεδρος.

Keywords
Τυχαία Θέματα