Καλά στην υγεία τους οι τρεις Έλληνες του «Concordia»

Τρεις νεκροί και 67 τραυματίες, επισήμως, ο απολογισμός

Κατά την ανάκρισή του από τις ιταλικές αρχές και σε δηλώσεις του στον Τύπο, ο κυβερνήτης του πλοίου Concordia, που ναυάγησε χθες βράδυ ανοικτά του νησιού Τζίλιο, Φραντσέσκο Σκετίνο, δήλωσε ότι «η όλη εξέλιξη οφείλεται σε ύφαλο που δεν υπάρχει στους χάρτες», προσθέτοντας ότι «δεν είναι αλήθεια ότι το κρουαζιερόπλοιο βρισκόταν εκτός πορείας πλεύσης του».

Ο Ιταλός κυβερνήτης πρόσθεσε ότι «ουδείς μπορούσε να προβλέψει το τραγικό αυτό

συμβάν, ούτε και ότι το πλοίο θα έγερνε τόσο γρήγορα προς τη δεξιά του πλευρά».

Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία, ο κυβερνήτης, την ώρα της σύγκρουσης με τον ύφαλο, βρισκόταν μπροστά στο πηδάλιο. Επιβάτες, όμως, που μίλησαν στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επιμένουν ότι ήταν μέσα στην τραπεζαρία.

Σύμφωνα με τα όσα έκανε γνωστά ο Ιταλός εφοπλιστής, ιδιοκτήτης του πλοίου, μεταξύ των 3.000 επιβατών που είχαν επιλέξει να πραγματοποιήσουν την οκταήμερη κρουαζιέρα στη δυτική Μεσόγειο, συμπεριλαμβάνονταν και τρεις Έλληνες (τα αρχικά τους είναι Γ.Σ., Μ.Σ. και Γ.Σ.), οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και ετοιμάζονται να επιστρέψουν αεροπορικώς στην Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της ναυτικής αυτής τραγωδίας, οι νεκροί, επισήμως, παραμένουν τρεις και οι τραυματίες 67, δυο εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Τη ζωή τους έχασαν δύο Γάλλοι τουρίστες και ένας Περουβιανός ναυτικός. Ο νομάρχης της πόλης Γκροσέτο έκανε λόγο για 70 αγνοούμενους. Δεν έχει, όμως, γίνει ακόμη σαφές πόσοι από αυτούς κατάφεραν να φτάσουν στη στεριά ή φιλοξενήθηκαν και από κατοίκους του νησιού Τζίλιο και αν υπάρχουν, παράλληλα, περιπτώσεις ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό, πέφτοντας στη θάλασσα από το πλοίο.

Keywords
Τυχαία Θέματα