Κανονικά οι παρελάσεις της 25ης Μαρτίου

Δεν τίθεται θέμα αναβολής, δηλώνει η κυβέρνηση.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι παρελάσεις για την 25η Μαρτίου, ενώ το «παρών» θα δώσουν κανονικά όλα τα μέλη της κυβέρνησης. Αυτή ήταν η απόφαση, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί, δίνοντας έτσι ένα τέλος στην έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών

για τυχόν αναβολή των παρελάσεων.

Συγκεκριμένα, έλαβαν μέρος οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτης, Δικαιοσύνης Μ.Παπαϊωάννου, Προστασίας του Πολίτη Μ.Χρυσοχοΐδης και Επικρατείας Γ.Σταυρόπουλος και Π.Καψής.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Mega, στη σύσκεψη τονίστηκε η ανάγκη ενωτικού χαρακτήρα των εκδηλώσεων για την Εθνική Επέτειο, με τα μέτρα που θα ληφθούν για την ασφάλεια να πρόκειται να συζητηθούν σε νέα σύσκεψη.

Πολιτικοί κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. φοβούνται πως εκείνη την ημέρα ο κόσμος θα τους αποδοκιμάσει στις εκλογικές τους περιφέρειες καθώς σε πολλές πόλεις οι βουλευτές έχουν κηρυχθεί personaes non grata και δέχονται προειδοποιήσεις να μην συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. Οι διαμαρτυρίες εναντίον των βουλευτών Τσαμπίκας Ιατρίδη, Γιώργου Κασσάρα και άλλων στην παρέλαση που έγινε στη Ρόδο στο πλαίσιο της επετείου για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα είναι ενδεικτικές του κλίματος.

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ. «Πρέπει να αστυνομευθεί αποτελεσματικά» τόνισε σχετικά με την κεντρική στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα.

Ο ίδιος απέδωσε τα επεισόδια στις παρελάσεις στις δυνάμεις της Αριστεράς και σε ορισμένους, όπως είπε, εξτρεμιστές της δεξιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα