Κατάληψη στα γραφεία της Αχαϊκής Τράπεζας

Εμποδίζουν την είσοδο του εκκαθαριστή στο κτήριο.

Σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης της Αχαϊκής τράπεζας προχώρησαν το πρωί, περίπου 100 εργαζόμενοι των 12 καταστημάτων της Αχαϊκής Τράπεζας, προκειμένου να εμποδίσουν την είσοδο του εκκαθαριστή στο κτήριο. Στο χώρο βρίσκονται και αρκετοί μέτοχοι, οι οποίοι περιμένουν κι αυτοί τις εξελίξεις.

Η αναστάτωση προκλήθηκε μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας

της Ελλάδος ότι η Αχαϊκή και άλλες δύο συνεταιριστικές τράπεζες (Λαμίας και Λέσβου-Λήμνου) τίθενται σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, στο πλαίσιο των μέτρων εξυγίανσης που προβλέπει ο ν. 3601/2007, όπως τροποποιήθηκε από τον νόμο 4021/2011, ενώ παράλληλα ανακαλούνται οι άδειές τους.

Αψυχολόγητη και βεβιασμένη χαρακτηρίζει την απόφαση της ΤτΕ η διοίκηση της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας ενώ αρμόδια στελέχη διαβαβειώνουν πως δεν υφίσταται λόγος ανησυχίας για τους καταθέτες. Η Αχαϊκή, με περίπου 15.000 μετόχους, διατηρεί 12 καταστήματα στην περιοχή της Αχαΐας και απασχολεί 103 άτομα.

Την κατάθεση μιας ολοκληρωμένης πρότασης για την ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών ζητεί η βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Μπατζελή, με επιστολή της προς το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιώργο Προβόπουλο, και τον Πρόεδρο της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας, Νικόλαο Μυρτάκη.

Η κ. Μπατζελή σημειώνει ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες αποτελούν ιδιωτικές και όχι δημόσιες τράπεζες, οι οποίες δεν πρέπει να εξαιρεθούν από τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος, ιδιαίτερα εκείνων που συμμετείχαν στο PSI, όπως η Συνεταιριστική Τράπεζα Λαμίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα