«Κατεβάζει ρολά» το Δημόσιο για την κατάσταση στο χώρο της Υγείας

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ από τις 11:30 μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Στάση εργασίας από τις 11:30 έως τη λήξη του ωραρίου στο δημόσιο τομέα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, για την κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας, έχει κηρύξει για σήμερα η ΑΔΕΔΥ.

Στις 12 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα

ακολουθήσει πορεία προς τα συναρμόδια υπουργεία. Ανάλογες συγκεντρώσεις έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, προνοιακές δομές και ΕΚΑΒ. Στη στάση εργασίας μετέχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί ΑθήναςΠειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Με απόφαση της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΕΔΗΝ), οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, το ΕΚΑΒ και τις προνοιακές μονάδες, θα πραγματοποιήσουν πεντάωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) θα πάρουν επίσης μέρος στην στάση εργασίας. Αιτία αποτελούν, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση και η συμπίεση των προϋπολογισμών των νοσοκομείων και του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που δημιουργούν ασύλληπτες και τραγικές συνέπειες για τους ίδιους τους πολίτες.

Keywords
Τυχαία Θέματα