Καθησυχαστικός για συντάξεις και τραπεζικό σύστημα ο πρωθυπουργός

Σε εντατική δουλειά, προκειμένου να πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της, κάλεσε τους πολίτες ο Γιώργος Παπανδρέου, στο μήνυμα που απηύθυνε προς το λαό, με αφορμή τη συμφωνία της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Έχουμε πολλή δουλειά και ευθύνη για να κάνουμε πράξη τις χθεσινές (της Τετάρτης) αποφάσεις» υπογράμμισε ο κ.

Παπανδρέου.

Στο μήνυμά του, διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν δημιουργείται πρόβλημα στις συντάξεις και το τραπεζικό σύστημα από την απόφαση της Συνόδου Κορυφής. Όπως διευκρίνισε, φεύγει ένα μεγάλο βάρος από την πλάτη του ελληνικού λαού, κόστος του οποίου αναλαμβάνουν οι τράπεζες, σε μια πιο δίκαιη κατανομή βαρών.

«Η συμφωνία μας δίνει την ευκαιρία να καθορίσουμε την τύχη μας. Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν τυχαία. Η δική μας συλλογική προσπάθεια οδήγησε στη χθεσινή (της Τετάρτης) απόφαση» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, «η δική μας συλλογική προσπάθεια είναι που μας έδωσε τα πιο σπουδαία όπλα για τη διαπραγμάτευση, όχι απλά για το χρέος μας, αλλά για το ίδιο το μέλλον μας».

«Από εμάς, την εξουσία, ξεκίνησε το πρόβλημα» τόνισε σημειώνοντας πως χρειάζεται η προσπάθεια όλων για την αλλαγή «όσων μας προσβάλλουν».

«Δεν έχει νόημα να αναμασάμε την ίδια κριτική. Στο χέρι μας είναι να αλλάξουμε όσα μας πληγώνουν και να αλλάξουμε».

«Εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα και κανένας άλλος για εμάς. Μην περιμένουμε ούτε μάγους ούτε από μηχανής Θεούς να έρθουν να κάνουν την δουλειά. Για όσους ανησυχούν, θέλω να τους καθησυχάσω» είπε, αναφέροντας αλλαγές στο πολιτικό σύστημα, την οικονομία, το αναπτυξιακό πρότυπο, «για μια ποιοτική, περιφερειακή και πράσινη ανάπτυξη».

«Ήδη, πολλές από αυτές έχουν γίνει πράξη. Όπως για παράδειγμα στο ασφαλιστικό, στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, στην απελευθέρωση των επαγγελμάτων» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος εξάλλου στα περί εποπτείας, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι «τίποτα σε αυτήν τη συμφωνία δεν θυσιάζει τη δυνατότητά μας να πάρουμε τις δικές μας αποφάσεις», αντίθετα, ανοίγει το δρόμο για να φύγουμε από εξαρτήσεις.

«Αφού κερδίσαμε αυτήν τη μάχη δεν μπορώ παρά να είμαι αισιόδοξος ότι θα δημιουργήσουμε μαζί μια παραγωγική Ελλάδα» σημείωσε.

«Έχοντας ελαφρύνει τον ελληνικό λαό από τα βάρη του παρελθόντος, θέλουμε του χρόνου να είναι η πρώτη χρονιά που δεν προστίθενται νέα χρέη στις πλάτες του» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα