Κλειστά χαρτιά από Λοβέρδο εν όψει του Εθνικού Συμβουλίου

Να τοποθετηθεί αναλυτικά στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου σχετικά με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος, αρνούμενος να δηλώσει το παραμικρό σχετικά με το χρόνο εκλογής προέδρου και ένα σχήμα διαρχίας.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ, ο υπουργός Υγείας τόνισε απλώς ότι παραμένει στις θέσεις που έχει εκφράσει πρόσφατα, μεταξύ

των οποίων η εκλογή προέδρου από τη βάση, προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί να κάνει καμία νέα δημόσια παρέμβαση.

Ερωτηθείς αν «σε κάθε περίπτωση, θα είναι υποψήφιος», απάντησε πως «όλα αυτά λέγονται στον κατάλληλο χρόνο και τόπο».

Υπενθυμίζεται πως στο Πολιτικό Συμβούλιο της 28ης Δεκεμβρίου 2011 είχε γίνει γνωστό πως ο κ. Λοβέρδος είχε θέσει ευθέως θέμα εκκίνησης διαδικασιών εκλογής νέου προέδρου, ζητώντας από τον κ. Παπανδρέου να εγγυηθεί τη σχετική πορεία, αλλά και να βοηθήσει στις επικείμενες εκλογές και στη συνέχεια, προκειμένου να αποφευχθούν εκφυλιστικά φαινόμενα, σε περίπτωση εκλογικής ήττας.

Είχε προτείνει επίσης η ανάδειξη του νέου προέδρου να γίνει πριν τις επόμενες βουλευτικές εκλογές και η διαδικασία να είναι τριήμερη, «λιτή και αδάπανη». Οι υποψήφιοι να μην κάνουν προεκλογική εκστρατεία και να περιορίσουν την παρουσία τους στο Διαδίκτυο, στα τηλεοπτικά δίκτυα και στις νομαρχιακές συνελεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα