«Κόλλησε» του Παπαδήμου κι ακόμα περιμένουμε το λευκό καπνό…

Σε αδιέξοδο οδηγούνται, προς το παρόν, οι διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης, αν και η περιρρέουσα φημολογία, αλλά και οι «διαρροές» τόσο από το ΠΑΣΟΚ όσο και από τη ΝΔ, ήθελαν τη λύση να δίνεται την Τρίτη. Μολονότι, μάλιστα, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που επικαλείται το Reuters,

ανέφερε το απόγευμα της Τρίτης πως οι συνομιλίες για τον Λουκά Παπαδήμο βρίσκονται στο τελικό στάδιο, ώστε να αναλάβει τα ηνία της νέας κυβέρνησης, οι τελευταίες πληροφορίες επαναφέρουν στο «κάδρο» όχι μόνο τον κ. Παναγιώτη Ρουμελιώτη, αλλά και ένα πιθανό τρίτο πρόσωπο-έκπληξη.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «είμαστε πια κοντά σε συμφωνία με τη ΝΔ», χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στα πρόσωπα με τα οποία γίνονται επαφές για να αναλάβουν κομβικούς ρόλους στο νέο κυβερνητικό σχήμα. Παράλληλα, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με το γεγονός ότι τα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα και αυτό της Δημοκρατικής Συμμαχίας προσφέρουν διακομματική στήριξη για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης.

Επιπλέον, ζήτησε να είναι στη διάθεσή του οι παραιτήσεις των υπουργών, «ώστε, αν προκύψει ένα θετικό αποτέλεσμα, να ακολουθηθεί η συνταγματική διαδικασία της παραίτησης της κυβέρνησης και να μπορέσει μετά να καλέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Συμβούλιο Αρχηγών, όπου θα διαπιστωθεί άμεσα ότι υπάρχει η δεδηλωμένη για το νέο πρόσωπο του πρωθυπουργού, ο οποίος θα αναλάβει να σχηματίσει μια νέα κυβέρνηση».

Λίγο μετά τις 18:00 μετέβη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή ο Έλληνας εκπρόσωπος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, προκειμένου να συναντηθεί με τον κ. Παπανδρέου. Νωρίτερα, σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τη συνάντησή του με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να τελειώσουν όλα την Τρίτη (όπως και… δεν έγινε), διαφορετικά, όπως είπε, «θα ψάχνουμε τα χρήματα που εξασφαλίσαμε σε μια Ευρώπη που κλυδωνίζεται».

Αυτό που προέχει, τόνισε, είναι η σωτηρία της χώρας. Ερωτηθείς σχετικά με τη στάση της ΝΔ, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι στο μέτρο που ο κ. Σαμαράς κάνει στροφή για τη σωτηρία της χώρας, «καταλαβαίνω ότι πρέπει να την δικαιολογήσει, αλλά πράττει άριστα και είμαι μαζί του και όχι με όσους αντιδρούν».

Keywords
Τυχαία Θέματα