Μειωμένη κατά 15 εκατ. ευρώ η εκλογική δαπάνη της 17ης Ιουνίου

Σε πλήρη ετοιμότητα οι αρμόδιες υπηρεσίες δήμων και περιφερειών

Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχεται η εκλογική δαπάνη για τις 17 Ιουνίου, μειωμένη κατά 15 εκατ. ευρώ σε σχέση με τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αντώνης Μανιτάκης,

κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό και τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχο Καλλιθέας, Κώστα Ασκούνη.

Ο υπουργός έλαβε τη διαβεβαίωση ότι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και των περιφερειών είναι σε πλήρη ετοιμότητα για τις εκλογές.

Σύμφωνα με τον κ. Μανιτάκη, ο αριθμός των δικαιούχων αποζημίωσης για την εμπλοκή τους στην εκλογική διαδικασία παραμένει ο ίδιος. Ωστόσο, το χρηματικό ποσό των αποζημιώσεων μειώνεται για τις περισσότερες κατηγορίες, εκτός από τους εργαζομένους στους δήμους, όπου θα υπάρξει μικρή αύξηση.

Παράλληλα, εξοικονομούνται 800.000 ευρώ για τα τηλεγραφήματα των δικαστικών αντιπροσώπων από τους δήμους προς το υπουργείο Εσωτερικών (για την ανάληψη των καθηκόντων τους και τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων), καθώς για πρώτη φορά θα εφαρμοστεί ενημέρωση με τηλεομοιοτυπία (fax) μέσω του Δικτύου «Σύζευξις».

Τέλος, στη διάθεση του υπουργείου βρίσκονται από την περασμένη εβδομάδα οι πιστώσεις για τα προνοιακά επιδόματα, τα οποία και θα καταβληθούν σταδιακά στους δικαιούχους από τις 15 Ιουνίου, αφού πρώτα γίνει η διασταύρωση των στοιχείων των δικαιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα