Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών χωρίς τη συμμετοχή Τσίπρα

Οι προσπάθειες του Κάρολου Παπούλια για το σχηματισμό κυβέρνησης αναμένεται να κορυφωθούν σήμερα στις 19.30 έπειτα και από τον πρώτο άκαρπο γύρο διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς. Ο κ. Παπούλιας θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής

Αριστεράς Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Παπούλιας δε θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δεν πρόκειται να παραστεί στη συνάντηση ως έκφραση έντονης δυσφορίας καθώς –όπως ανέφεραν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ–, από πουθενά δεν προκύπτει σύγκληση θέσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Πηγές της Κουμουνδούρου εξέφρασαν τη δυσφορία τους, επικαλούμενοι παιχνίδι δημιουργίας εντυπώσεων εις βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ εξακολουθούν να επιμένουν ότι στο κυβερνητικό σχήμα θα πρέπει να συμμετάσχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, ή να δώσει ψήφο ανοχής, την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας έχει ξεκαθαρίσει ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Κατέβαλα κάθε προσπάθεια για να δημιουργία κυβέρνησης με τη συνεργασία όλων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το δέχεται, ούτε δέχεται να δώσει την ανοχή του. Δεν ξέρω πού το πάει ο ΣΥΡΙΖΑ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ δε ζητούν ανοχή, ζητούν συνενοχή στο έγκλημα, δήλωσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Πρόσθεσε ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ζητούν από τον ΣΥΡΙΖΑ να αγνοήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, αλλά – όπως είπε – «δεν πρόκειται να προδώσουμε όσους μας εμπιστεύτηκαν» και ζήτησε από το λαό «να καταδικάσει μια για πάντα τις δυνάμεις του χθες». Κάλεσε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ που διαθέτουν την κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 168 βουλευτές, «να προχωρήσουν».

Διατηρώ ακόμα την ελπίδα πως μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση. Ταυτοχρόνως όμως είμαστε έτοιμοι για εκλογές, είπε σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην αποπληρωμή του ομολόγου σε αγγλικό δίκαιο ύψους 436 εκ. ευρώ, που λήγει στις 15 Μαΐου και των τόκων του. Όπως είπε είναι εφικτό να μην πληρωθεί το ομόλογο και τόνισε ότι κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πιστωτικό γεγονός.

Επτά προτάσεις – προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», όπως την αποκάλεσε, κατέθεσε ο Πάνος Καμμένος στη συνάντησή του με τον Κάρολο Παπούλια. Mεταξύ αυτών, είναι η επανακρατικοποίηση της Τραπέζης της Ελλάδος και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων.

Την κατάθεση σχεδίου νόμου στη Βουλή για την ανατροπή του μνημονίου ανήγγειλε η γγ. Αλέκα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αλέκα Παπαρήγα.

Πρόταση για να αναλάβει την πρωθυπουργία μια διεθνής προσωπικότητα, την οποία όμως δεν κατονόμασε, κατέθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά τη συνάντησή τους ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Την εθνική ανάγκη συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης επισήμανε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης αναφερόμενος στη συνάντησή του με τον

Keywords
Τυχαία Θέματα