Νεκρός ο ύποπτος για τις φονικές επιθέσεις στην Τουλούζη

Τρεις αστυνομικοί τραυματίες.

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του Μοχαμέντ Μεράχ ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Κλοντ Γκεάν δήλωσε ότι ο ύποπτος σκοτώθηκε πέφτοντας από το παράθυρο του μπάνιου του διαμερίσματός του, όπου είχε οχυρωθεί περιμένοντας τους αστυνομικούς με τα όπλα στα χέρια.

«Χθες το βράδυ, η τελευταία μας επαφή με τον δολοφόνο επιβεβαίωσε την επικινδυνότητά του. Είπε ότι δεν θα παραδοθεί, και ότι θα σκοτώσει τους αστυνομικούς, εάν επιχειρήσουν να τον συλλάβουν. Τα μέλη της Raid

εισήλθαν στο διαμέρισμα από την πόρτα και τα παράθυρα… Τη στιγμή που τα μέσα ανίχνευσης διείσδυσαν στο μπάνιο, ο άνδρας άρχισε να πυροβολεί με σφοδρότητα κατά των δυνάμεων της αστυνομίας. Τελικά, ο Μοχαμέντ Μεράχ πήδηξε από το παράθυρο με ένα όπλο στα μέρια και συνεχίζοντας να πυροβολεί. Τον βρήκαμε νεκρό στο έδαφος».

Τρεις αστυνομικοί τραυματίσθηκαν κατά την διάρκεια της εφόδου στο διαμέρισμα του Μοχαμέντ Μεράχ, ο ένας «αρκετά σοβαρά», σύμφωνα με αστυνομική πηγή. Στη διάρκεια της εφόδου ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις και πυροβολισμοί, ενώ το Reuters μετέδιδε ότι οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν αέριο για να παραλύσει ο ένοπλος.

Οι εκρήξεις φέρονται να ήταν πολύ ισχυρότερες από τις υπόλοιπες που είχε προκαλέσει η αστυνομία από χθες τη νύχτα προκειμένου να εκφοβίσει και να εξαντλήσει τον ύποπτο ώστε να συλληφθεί ζωντανός.

Σήμερα το πρωί, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Κλοντ Γκεάν, είχε επαναλάβει ότι στόχος της αστυνομίας ήταν να τον συλλάβει ζωντανό, για να προσαχθεί στη Δικαιοσύνη και διευκρίνισε ότι από χθες το βράδυ ο Μοχαμέντ Μεράχ είχε σκληρύνει τη στάση του και είχε πει ότι «θέλει να πεθάνει με τα όπλα στα χέρια».

Προηγουμένως, σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, είχε πει ότι ο οχυρωμένος στο σπίτι του στην Τουλούζη, Μοχαμέντ Μεράχ, ενδέχετο να μην είναι ζωντανός, καθώς η αστυνομία δεν είχε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της νύκτας, ενώ είχε πει ότι θεωρεί «περίεργο» το γεγονός ότι δεν ανιχνεύθηκαν κινήσεις εντός του πολιορκημένου διαμερίσματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα