Νύχτα-«θρίλερ» στις 17 Ιουνίου δίνουν δυο νέες δημοσκοπήσεις – Το Πανεπιστήμιο Πατρών βγάζει ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 10%!

Εικόνα μάχης «στήθος με στήθος» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν και οι νέες δημοσκοπήσεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που τα κόμματα εντείνουν την προεκλογική τους δραστηριότητα στο δρόμο για τις κάλπες της 17ης Ιουνίου. Μοναδική εξαίρεση, σε αυτό το σκηνικό θρίλερ που τείνει να διαμορφωθεί, αποτελεί η πανελλαδική δημοσκόπηση

του Πανεπιστημίου Πατρών, που δίνει προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μινάδων στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οκτακομματική Βουλή.

Αναλυτικότερα, «ισοπαλία» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν ποσοστό 24,5%, ενώ στη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα η ΝΔ είχε οριακό προβάδισμα 0,5%. Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή -εξαιρουμένων δηλαδή λευκού, άκυρου, αποχής και αναποφάσιστων- ακολουθούν: ΠΑΣΟΚ με 13,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7%, ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά και Χρυσή Αυγή με 5%.

Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής νέας δημοσκόπησης της VPRC για λογαριασμό του περιοδικού Επίκαιρα, που διενεργήθηκε από τις 25 έως τις 29 Μαΐου. Η έρευνα δείχει επτακοµµατική Βουλή, με τον ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% έναντι 26,5% της ΝΔ. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 12,5%, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 7,5% και η Δημοκρατική Αριστερά επίσης με 7,5%, το ΚΚΕ με 5,5% και η Χρυσή Αυγή με 4,5%.

Στην παράσταση νίκης, δηλαδή στο ερώτημα «ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε, αν είχαμε αύριο εκλογές;», εξακολουθεί να προηγείται η ΝΔ. Δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας την περασμένη εβδομάδα κατέγραφε πάλι προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με ποσοστό 28,5%, έναντι της ΝΔ, με 26%.

Η πιο… ανατρεπτική, πάντως, απ’ όλες τις δημοσκοπήσεις, είναι αυτή του Πανεπιστημίου Πατρών, η οποία δείχνει πρώτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με διαφορά 10%! Το κόμμα της Κουμουνδούρου συγκεντρώνει ποσοστό 25,2%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με διαφορά δέκα μονάδων (15,2%).Τρίτο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,7%, με εμφανώς μειωμένα τα ποσοστά του. Ενώ όλες οι προηγούμενες δημοσκοπήσεις έδειχναν πτώση της Χρυσής Αυγής, η δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου την φέρνει στην τέταρτη θέση, με ποσοστό 8,7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά 5,6% και 5,4%, αντίστοιχα. Επιπρόσθετα, η συνεργασία Μάνου – Τζήμερου φαίνεται να αποδίδει, μιας και μπαίνουν στη Βουλή με ποσοστό 4,3%. Τέλος, τη δυναμική της φαίνεται να χάνει η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη, η οποία βλέπει το ποσοστό της να πέφτει στο 3,8%.Εκτός Βουλής μένουν ΛΑΟΣ (2,4%) και Οικολόγοι – Πράσινοι (1,0%). Επίσης, το ποσοστό των αναποφάσιστων ανέρχεται στο 11,8%.Στην παράσταση νίκης προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ 29%, ενώ ακολουθεί η ΝΔ με 26,7%.
Keywords
Τυχαία Θέματα