Ο Φίλιππος Σαχινίδης νέος υπουργός Οικονομικών

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν πως, κατά πάσα πιθανότητα, τη θέση που κατείχε ο νεοεκλεγείς αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, θα αναλάβει ο κ. Φίλιππος Σαχινίδης, μετακινούμενος από το υπουργείο Εσωτερικών. Στις 14.45 έχει προγραμματιστεί η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ως υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, αναμένεται να τοποθετηθεί

ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Γεώργιος Καλαμίδας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από καραμπόλες, αφού το σενάριο που ήθελε την μετακίνηση του Τάσου Γιαννίτση από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών δεν προχώρησε. Κι αυτό διότι απορρίφθηκε η πρόταση της ΝΔ να τοποθετηθεί υπουργός Εσωτερικών ο Γιώργος Καλαμίδας, πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Από τη Δευτέρα, οπότε ο Ευάγγελος Βενιζέλος υπέβαλε την παραίτησή του από τις θέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών, υπήρχαν πληροφορίες ότι ο επί 2,5 χρόνια αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών πρόκειται να αναβαθμιστεί.

Υπήρχαν ωστόσο και άλλες πληροφορίες που ήθελαν τον Τάσο Γιαννίτση να μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα