Οικουμενική κυβέρνηση ως το 2014 προτείνει ο Κουβέλης

Πρόταση για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με χρονικό ορίζοντα ως τις ευρωεκλογές του 2014, διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. «Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής

κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Τόνισε ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Για καλό οιωνό μίλησε ο Ευ.Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του. «Η πρόταση Κουβέλη για οικουμενική κυβέρνηση σχεδόν συμπίπτει με τη δική μας πρόταση» είπε ο κ. Βενιζέλος. «Συμφωνούμε στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και στην υπέρβαση του μνημονίου σε ορίζοντα τριετίας».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι θα συνεχίσει τις επαφές του στο πλάσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε. Για αύριο το πρωί έχει προγραμματιστεί η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντ.Σαμαρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα