Ορκίστηκε πρόεδρος της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Μέσα σε κλίμα διαμαρτυρίας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα τον προεδρικό όρκο στο ρωσικό Σύνταγμα και έγινε έτσι πρόεδρος της Ρωσίας για μια τρίτη, τετραετή θητεία, αφού είχε αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη θέση αυτή και να γίνει στο μεσοδιάστημα πρωθυπουργός.

Ο Πούτιν ορκίστηκε ενώπιον περίπου 2.000 προσκεκλημένων στην Αίθουσα του Αγίου Ανδρέα στο Κρεμλίνο και στη συνέχεια έλαβε την ευλογία από τον επικεφαλής της ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ενώ παρέλαβε και την «βαλίτσα»

των πυρηνικών.

Σε σύντομη ομιλία του δήλωσε ότι η Ρωσία «εισέρχεται σε μια νέα φάση εθνικής ανάπτυξης». «Τα επόμενα χρόνια θα είναι καθοριστικά για την μοίρα της Ρωσίας στις επόμενες δεκαετίες» είπε. Τόνισε ότι η «μεταμόρφωση» της χώρας θα συνεχιστεί.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Itar-Tass, τουλάχιστον είκοσι άνθρωποι συνελήφθησαν στο κέντρο της πρωτεύουσας, μεταξύ των οποίων ένας από τους φιλελεύθερους ηγέτες, ο Μπόρις Νεμτσόφ. Είχαν συγκεντρωθεί για να καταγγείλουν την επιστροφή του Πούτιν στην εξουσία. Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης είχε διακοπεί λόγω της ορκωμοσίας και ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί στο κέντρο της Μόσχας.

Keywords
Τυχαία Θέματα