Παπανδρέου – Βενιζέλος ανοίγουν τα χαρτιά τους για το ΠΑΣΟΚ

Σε «θρυαλλίδα» πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να εξελιχθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Εκεί, ο αρχηγός του κόμματος αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του και να δώσει το έναυσμα για την έναρξη ενός εσωκομματικού διαλόγου όσον αφορά στην ταυτότητα του Κινήματος, αλλά και του ιδεολογικού πλαισίου, με το οποίο θα πορευτεί στις εκλογές.

Μια πιο σαφής εικόνα, ωστόσο, των προθέσεων του κ. Παπανδρέου αναμένεται να προκύψει, σε πρώτη φάση, από τη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται ενοχλημένος από την παρατεταμένη εκλογολογία, που έχει αναπτυχθεί στο εσωτερικό του κόμματος, και αναμένεται να δώσει ένα στίγμα των προθέσεών του.

Αν και δεν έχει γίνει γνωστό με ποια ατζέντα θα προσέλθει στη συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο, φέρεται να έχει λάβει κάποιες αποφάσεις για τις επόμενες κινήσεις του. Ενδεικτικό είναι ότι, εκτός του τετ-α-τετ με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών, προγραμμάτισε σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, του οποίου θα προεδρεύσει, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να ξεκαθαρίσει η κατάσταση, προκειμένου να οργανώσει τα επόμενα βήματά του, καθώς διαπιστώνει ότι δίνει έναν άνισο αγώνα έναντι των άλλων διεκδικητών της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αφού ο ίδιος είναι πλήρους απασχόλησης υπουργός στο πιο κρίσιμο υπουργείο.

Εξ ου και η θέση που διατύπωσε ότι είναι εξουθενωμένος εξαιτίας της μεγάλης πίεσης, καθώς και ότι τα όποια νέα μέτρα δεν θα ληφθούν έπειτα από δική του απόφαση, αλλά είτε με συναίνεση από όλα τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση είτε έπειτα από νωπή λαϊκή εντολή.

Ωστόσο, δεν περνούν απαρατήρητα τα «βέλη» που εξαπολύει η… τρόικα του ΠΑΣΟΚ. Κατά τη συνάντηση που είχαν την Τρίτη ο Ανδρέας Λοβέρδος, η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, συμφώνησαν να τηρήσουν κοινή στάση έναντι των σεναρίων για τις εσωκομματικές εξελίξεις, ενώ τάσσονται κατά της άμεσης προσφυγής στις κάλπες.

Την ίδια ώρα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι εξαιρετικά «μουδιασμένοι», καθώς αντιλαμβάνονται ότι νέα, δυσβάσταχτα μέτρα βρίσκονται προ των πυλών. Κάτι τέτοιο θα εντείνει έτι περαιτέρω τη δυσαρέσκεια στην ελληνική κοινωνία, επηρεάζοντας αρνητικά και το δικό τους προεκλογικό αγώνα, όποτε και αν αποφασιστεί να στηθούν οι κάλπες.

Keywords
Τυχαία Θέματα