Πικρά τα νέα μέτρα: Εφεδρεία για 30.000 δημόσιους υπαλλήλους και δραστικές μειώσεις συντάξεων, αφορολόγητο στα 5000 ευρώ.

Οι συντάξεις – ιδίως όσων δικαιούχων είναι κάτω των 55 ετών – και ένας μεγάλος αριθμός δημοσίων υπαλλήλων – περίπου 30.000 – που θα μπουν σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας, είναι τα πρώτα θύματα του νέου πακέτου μέτρων, που λαμβάνει η κυβέρνηση για να καλύψει τις μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού και να εξασφαλίζει την καταβολή της έκτης δόσης από την τρόικα. Μετά από δραματική εξάωρη συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν
ότι οι κύριες συντάξεις άνω των 1200 ευρώ θα μειωθούν κατά 20%, ενώ το ποσοστό της μείωσης θα φτάσει στο 40% εάν ο συνταξιούχος είναι κάτω των 55 ετών!Επίσης το νέο πακέτο περιλαμβάνει τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις 5000 ευρώ – θα φορολογούνται δηλαδή ακόμη και μισθωτοί 700 ευρώ. Το νέο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ, πράγμα, που σημαίνει δραστική μείωση των μισθών. Το ειδικό τέλος ακινήτων, που ανακοινώθηκε για δύο χρόνια προ ημερών από τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, μετατρέπεται μάλλον σε μόνιμο, καθώς δεν τίθεται πλέον χρονικός ορίζοντας.
Keywords
Τυχαία Θέματα