Ποινική δίωξη Κουλούρη ζητά ο τραυματίας ειδικός φρουρός – Κόντρα συνδικαλιστών στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ.

Για απόπειρα «στρογγυλοποίησης» των ενεργειών του Κίμωνα Κουλούρη, που δημιουργεί «υπόνοιες για ιδιαίτερη μεταχείριση», μετά το περιστατικό ανάμεσα στον πρώην βουλευτή και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ κάνει λόγο το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής, σε ανακοίνωσή του. Τις αιτιάσεις του συνδικαλιστικού οργάνου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση απορρίπτει, ωστόσο, με ανακοίνωσή της, η Ελληνική Αστυνομία. Από

την πλευρά του, ο τραυματίας ειδικός φρουρός ζητά την ποινική δίωξη του πρώην υπουργού και βουλευτή.

Πιο συγκεκριμένα, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί φρουροί, «η αδράνεια στην δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας», αλλά και το γεγονός ότι «δεν κατέθεσε κανένας αστυνομικός σε καμιά υπηρεσία μετά το περιστατικό, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία της διαδικασίας.

«Το μοναδικό ευτυχές γεγονός συνδέεται με την αποφυγή τραγικής κατάληξης του συναδέλφου, μετά την ενέργεια του αρνούμενου τον έλεγχο πολίτη να στρέψει το αυτοκίνητο του πάνω του. Ο συνάδελφος τραυματίστηκε ελαφρά και του τοποθετήθηκε νάρθηκας» προσθέτουν.

Τονίζουν επίσης ότι η κοινωνία, «ιδιαίτερα σε περιόδους που είναι καταβεβλημένη από την οικονομική πίεση και την απογύμνωση των θεσμών, δεν πρέπει να συνθλίβεται με περαιτέρω πράξεις, που αναδύουν όσμωση ιδιαίτερης μεταχείρισης, κουκουλώματος υποθέσεων και άνιση αντιμετώπιση των πολιτών απέναντι στο Νόμο».

Για τους λόγους αυτούς, ζητούν την παρέμβαση των ανωτάτων Δικαστικών Αρχών της χώρας, ώστε να διαλευκανθεί, όπως αναφέρουν, «απόλυτα το γεμάτο ερωτηματικά περιστατικό».

Στην απάντησή της η ΕΛ.ΑΣ., αφού κάνει λόγο για αβάσιμους ισχυρισμούς και αυθαίρετες νομικές εκτιμήσεις που διατυπώνονται στο δελτίο Τύπου των Ειδικών Φρουρών, τους καλεί «να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα».

Πιο συγκεκριμένα, στην απάντησή του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει τα εξής:
«Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την Ελληνική Αστυνομία».

«Οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες των αρμοδίων Υπηρεσιών, για το συγκεκριμένο περιστατικό, καταγράφηκαν σε Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, με απόλυτα σαφή τρόπο, που δεν επιδέχεται οποιαδήποτε νομική αμφισβήτηση ή παρερμηνεία».

«Προφανώς» τονίζεται, «η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο «κουκούλωμα» ή «ιδιαίτερη μεταχείριση» ή «άνιση αντιμετώπιση των πολιτών» δε μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής».

Όσον αφορά τέλος, στις αιτιάσεις για «αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας», καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα,

Keywords
Τυχαία Θέματα