Πολιτική αντιπαράθεση για «προεκλογικές προσλήψεις» στα ΕΛΤΑ

Μετά τις καταγγελίες του Γιάννη Μιχελάκη…

Κόντρα μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πυροδότησαν οι καταγγελίες του Γιάννη Μιχελάκη για προεκλογικές προσλήψεις 2.340 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις στα ΕΛΤΑ, με την υπογραφή, μεταξύ άλλων, και του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατήγγειλε ότι «στις 12 Μαρτίου 2012, με κοινή υπουργική απόφαση, την οποία συνυπογράφει

ο κ. Βενιζέλος, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ενέκριναν την πρόσληψη από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) 2.340 ατόμων με οκτάμηνες συμβάσεις (ΚΥΑ 12075 ΕΓΔΕΚΟ 2645/12.03.2012), ενώ, λίγες μέρες μετά, στις 23 Μαρτίου 2012, η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοίνωσε, μέσω του ιστοχώρου της, την πρόσληψη 1.000 συνεργατών, καθορίζοντας μάλιστα τη λήξη υποβολής αιτήσεων μόλις στις 28 Απριλίου».

Ο κ. Μιχελάκης κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς να πάρουν πίσω «τις ρουσφετολογικές αυτές αποφάσεις», προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η ΝΔ «δεν πρόκειται, ως κυβέρνηση, να αναγνωρίσει τα αποτελέσματά τους».

Οι ισχυρισμοί του κ. Μιχελάκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ. «Επειδή είναι δύσκολο να διακρίνει κανείς την προφανή ανοησία από το προκλητικό θράσος, θα έπρεπε να υποδείξει κανείς στον εκπρόσωπο της ΝΔ να απευθυνθεί στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Βορίδη, νέο και προβεβλημένο στέλεχος της ΝΔ, που την εκπροσωπεί στην κυβέρνηση, ο οποίος επιμόνως ζήτησε από την τετραμελή εξ υπουργών επιτροπή την έγκριση αυτών των προσλήψεων, όπως γίνεται παγίως κάθε χρόνο την περίοδο αυτή» απάντησε το γραφείο Τύπου του Κινήματος.

«Ας συνεννοηθούν μεταξύ τους ο κ. Μιχελάκης με τον κ. Βορίδη και ας ζητήσει πρώτα συγγνώμη από το ΠΑΣΟΚ εκ μέρους της ΝΔ» κατέληξε η ανακοίνωση.

Με νεότερη ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν στήσει βιομηχανία ρουσφετολογικών προαγωγών και τοποθετήσεων σε θέσεις κλειδιά της δημόσιας διοίκησης», που μόνο στο υπουργείο Οικονομικών, από τις αρχές του χρόνου έως σήμερα, φτάνουν, όπως είπε, τις 800.

Ο κ. Μιχελάκης επικαλέστηκε εκθέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις οποίες, σύμφωνα με τον ίδιο, «επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παραβιάζει τον κανόνα μιας πρόσληψης για κάθε πέντε αποχωρήσεις» και υπογραμμίζεται ότι η πρακτική αυτή «αποτελεί βασική αιτία για πρόσθετα επώδυνα μέτρα».

«Αποκλειστικά υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι έως πρόσφατα συναρμόδιοι υπουργοί κύριοι Βενιζέλος και Ρέππας» συμπλήρωσε.

Keywords
Τυχαία Θέματα