«Πυρετός» για το PSI και το νέο δάνειο: Ο Παπαδήμος συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς

Κοινή σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση αναμένεται να γίνει το απόγευμα της Πέμπτης, αφού ο Λουκάς Παπαδήμος ολοκληρώσει το μεσημέρι, στις 13:00, τον κύκλο των κατ’ ιδίαν συναντήσεων με τον αρχηγό της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Εντός της ημέρας, επίσης,

ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί εκ νέου με τον Τσαρλς Νταλάρα για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), ενώ χθες, Τετάρτη, συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ συζήτησαν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις εξελίξεις στις χώρες της Ευρωζώνης. Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στις διαπραγματεύσεις που αρχίζουν την επόμενη εβδομάδα με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση. Στο επίκεντρο τέθηκε και η πορεία του PSI όπου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Παπαδήμος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου, αναλυτικά, για τις κρίσιμες συζητήσεις των τελευταίων εικοσιτετραώρων.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν και τις πολιτικές εξελίξεις που απορρέουν από τα ανωτέρω κρίσιμα ζητήματα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τον πρωθυπουργό, τα άλλα δυο κόμματα να καταστήσουν ξεκάθαρη την στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, καθώς παρατηρούνται αρρυθμίες.

Εν τω μεταξύ, νέα συνάντηση αναμένεται να έχει, εντός της ημέρας, ο πρωθυπουργός με τον επικεφαλής του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών (IIF), Τσαρλς Νταλάρα, προκειμένου να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σχετικά με την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων.

Η πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών έγινε αργά το απόγευμα της Τετάρτης, με τη συμμετοχή του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ακολουθώντας τη διακοπή των συζητήσεων την περασμένη Παρασκευή, η νέα συνάντηση διήρκησε σχεδόν τρεις ώρες και, όταν ολοκληρώθηκε, δεν έγιναν δηλώσεις ούτε υπήρξαν σχόλια από καμία πλευρά. Συμφωνήθηκε να συνεχιστούν οι συζητήσεις σήμερα, αφού εκτιμηθεί η μέχρι τώρα πορεία τους.

Ο κ. Παπαδήμος, εξάλλου, σε συνέντευξή του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Νew York Times, τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι «ιδιώτες θα πρέπει να παραδεχθούν ότι θα χάσουν από αυτήν τη διαδικασία», μήνυμα που διακινήθηκε και από τον προσωπικό λογαριασμό του πρωθυπουργού στο twitter.

Στην ίδια συνέντευξη, επίσης, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε, όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα, πως, στην περίπτωση που οι ομολογιούχοι δεν συμφωνήσουν, δεν αποκλείεται να ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής ευθύνης (CACS).

Keywords
Τυχαία Θέματα