Σε σωτήρια κατάθεση Παπούλια στη Χάγη προσβλέπει ο Ράντοβαν Κάρατζιτς!

Να διατάξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να καταθέσει στη δίκη του, ζήτησε ο πρώην επικεφαλής των Σέρβων της Βοσνίας και κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου, Ράντοβαν Κάρατζιτς, από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

«Ο Ράντοβαν Κάρατζιτς… ζητά την έκδοση κλήτευσης για τον Έλληνα Πρόεδρο Κάρολο Παπούλια, ώστε να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε συνέντευξη από το νομικό του σύμβουλο, Πίτερ Ρόμπινσον» αναφέρει σε σχετικό έγγραφο, που υποβλήθηκε στο δικαστήριο.

Ο Κάρατζιτς προτείνει

να διεξαχθεί συνέντευξη διάρκειας μίας ώρας στο γραφείο του κ. Παπούλια στις αρχές Απριλίου.

Από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών μεταξύ 1993 και 1996, ο κ. Παπούλιας «έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις της Βοσνίας» και θα μπορούσε να καταθέσει για τις διαφορετικές συναντήσεις και συζητήσεις, αναφέρει ο Κάρατζιτς, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

«Λόγω των θρησκευτικών και ιστορικών δεσμών της Ελλάδας και της Σερβίας, ο Πρόεδρος Παπούλιας ήταν από τους λίγους συνομιλητές που οι Σερβοβόσνιοι εμπιστεύονταν και μπορούσαν να μιλήσουν με εμπιστευτικότητα και ειλικρίνεια» αναφέρει επίσης ο Κάρατζιτς.

Υποστηρίζει ταυτόχρονα ότι τα στοιχεία που θα δώσει ο Έλληνας Πρόεδρος θα μπορούσαν να αποδείξουν την αθωότητα του για το βομβαρδισμό της αγοράς στο Σαράγεβο, στις 5 Φεβρουαρίου του 1994,. όταν σκοτώθηκαν 67 άνθρωποι.

Πρόσθεσε επίσης ότι έχει στείλει αρκετές επιστολές στην ελληνική κυβέρνηση, χωρίς να υπάρξει κάποια απάντηση στο αίτημα για τη συνέντευξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα