Σενάρια περί κατάργησης του 13ου μισθού στην Ιταλία

Οι εμπορικές ενώσεις ζητούν να τα διαψεύσει η κυβέρνηση Μόντι.

«Να διαψεύσει η κυβέρνηση Μόντι τις έντονες φήμες ότι ετοιμάζεται να παγώσει τον 13ο μισθό», ζητά η εμπορική ένωση Confcommercio, με επίσημο ανακοινωθέν της.

Σύμφωνα με την εμπορική αυτή ένωση, «οι αναφορές του Τύπου επικεντρώνονται στο πάγωμα του 13ου μισθού όλων των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων που λαμβάνουν πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα».

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, το ιταλικό Δημόσιο θα κατάφερνε να εξοικονομήσει περί τα 16 δισ. ευρώ.

«Ένα μέτρο αυτού

του είδους, όχι μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι συνδέεται με κοινωνικές διακρίσεις, αλλά θα αποτελούσε και ένα τρομερό οικονομικό μπούμερανκ» προσθέτουν οι Iταλοί έμποροι, σύμφωνα με τους οποίους «ένα ενδεχόμενο πάγωμα μισθών και συντάξεων, θα επέφερε καίριο πλήγμα στην κατανάλωση, θα ανάγκαζε να κλείσουν χιλιάδες επιχειρήσεις και θα έριχνε στην ανεργία ένα μεγάλο αριθμό ιδιωτικών υπαλλήλων».

Σύμφωνα με την Confcommercio, με μια τέτοια κίνηση θα στερούνταν από την πραγματική οικονομία πάνω από οκτώ δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα έπρεπε, αντιθέτως, να γίνουν άλλου είδους επιλογές, και να περικοπεί το κόστος των πολιτικών και μέρος των δημοσίων δαπανών».

Keywords
Τυχαία Θέματα