Σόιμπλε: Τώρα η ΕΕ είναι πιο έτοιμη για μια αποτυχία της Ελλάδας…

Ως σαφής προειδοποίηση ότι η ΕΕ και η Γερμανία έχουν πλέον τα «εργαλεία», για να αντιμετωπίσουν το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας, μπορεί να ερμηνευθεί η τοποθέτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, ο οποίος πάντως επαναλαμβάνει ότι το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει την Αθήνα. Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, δηλώνει αισιόδοξη όσον αφορά στη βιωσιμότητα

του χρέους της Ελλάδας το 2020, μετά την υπερψήφιση από τη Βουλή του νέου πακέτου μέτρων «άγριας» λιτότητας.

Καλύτερα προετοιμασμένες είναι σήμερα, απ’ ό,τι πριν από δύο χρόνια, η Γερμανία και η Ευρωπαϊκή Ένωση, για μια ενδεχόμενη αποτυχία της Ελλάδας, σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο επανέλαβε ότι το Βερολίνο θέλει να βοηθήσει την Αθήνα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ειδησεογραφική εκπομπή «Heute Journal» του τηλεοπτικού σταθμού ZDF, ο κ. Σόιμπλε εξέφρασε την πλήρη κατανόησή του για την δύσκολη κατάσταση των Ελλήνων πολιτών, επισημαίνοντας ωστόσο ότι η χώρα «ζούσε για πολλά χρόνια πάνω από τις δυνατότητές της».

Από την πλευρά της, αισιόδοξη για την τελική επιτυχία των προσπαθειών για τη μείωση του ελληνικού χρέους εμφανίζεται η Άνγκελα Μέρκελ, μετά την υπερψήφιση από την ελληνική Βουλή του νέου πακέτου μέτρων.

Η Γερμανίδα καγκελάριος καλεί την Αθήνα να προχωρήσει τα προγράμματα μεταρρυθμίσεων, που πηγαίνουν πέρα από τις περικοπές των δαπανών.

«Είναι σημαντικό για μας η Ελλάδα να έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στις αγορές το έτος 2020 με βιωσιμότητα του χρέους στο 120%» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα