Στα «δίχτυα» της αστυνομίας οι διαβόητοι «ληστές με τη βαριοπούλα»

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και αναζητούνται άλλα επτά.

Την εξάρθρωση πολυμελούς σπείρας σκληρών κακοποιών, που επί διετία διέπραττε ένοπλες ληστείες με βαρύ οπλισμό σε τράπεζες, ταχυδρομεία, χρηματαποστολές, καθώς και κλοπές χρημάτων από ΑΤΜ και οχημάτων, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που είχαν αποκομίσει από τις ληστείες που εξιχνιάστηκαν, αγγίζει τα δυο εκατ. ευρώ.

Τις αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων

μελών, καθώς και τη διερεύνηση και άλλων εγκληματικών πράξεων, διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διάρκεια της δράσης της, ήρθαν αντιμέτωπα τρεις φορές με αστυνομικούς στην Ηλιούπολη και τη Γλυφάδα Αττικής, καθώς και στην Καλαμάτα, χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό. Στις τελευταίες δύο περιπτώσεις πυροβόλησαν με καλάσνικοφ και πιστόλια, με ομαδικά πυρά, τραυματίζοντας σοβαρά τρεις αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια αναζητήσεων, έπειτα από ληστεία τράπεζας στην Καλαμάτα, στις 07-05-2012.

Συνολικά, για τη συμμετοχή τους στη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση έχουν συλληφθεί, μέχρι στιγμής, τέσσερα άτομα (ηλικίας 46, 41, 25 και 33 ετών), ενώ αναζητούνται άλλα επτά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, καθώς και των αναζητούμενων μελών της εγκληματικής οργάνωσης, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα