Στο Ίδρυμα Νιάρχου το κύπελλο του Σπύρου Λούη

Στο Ίδρυμα Σταύρου Νιάρχου πουλήθηκε το κύπελλο που απονεμήθηκε στον μαραθωνοδρόμο Σπύρο Λούη, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896.

Το κύπελλο κατακυρώθηκε  στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» , έναντι 450.000 λιρών (544.000 ευρώ), με τιμή εκκίνησης τα 140.000 ευρώ.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το Ίδρυμα ανέφερε ότι «το κύπελλο θα μοιραστεί με τον ελληνικό λαό και θα εκτίθεται μόνιμα στο Κέντρο

Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου το 2015. Στο μεταξύ, το Ίδρυμα θα ερευνήσει την εύρεση κατάλληλης προσωρινής θέσης για την έκθεσή του στο κοινό».

Το Κύπελλο ήταν το κεντρικό κομμάτι της δημοπρασίας, που πραγματοποιήθηκε μόλις τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, ενώ στην ίδια δημοπρασία παρουσιάστηκαν αυθεντικές αφίσες και πυρσοί των Ολυμπιακών Αγώνων.  Το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal.

Τα τελευταία 2 χρόνια ο εγγονός του Σπύρου Λούη προσέφερε το Κύπελλο προς πώληση στις αρμόδιες ελληνικές αρχές έναντι 100 χιλιάδων ευρώ χωρίς όμως να υπάρξει ανταπόκριση σύμφωνα με δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα