Στους πολιτικούς αρχηγούς το «μπαλάκι» του PSI και της νέας δανειακής σύμβασης

Το βράδυ της Πέμπτης ή, διαφορετικά, την Παρασκευή θα γίνει η συνάντηση του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, εν όψει της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση.

Σε

δηλώσεις του την Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν με συναπόφαση των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Μάλιστα, προανήγγειλε τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει το χρόνο.

Πάντως, ο χρόνος για την ολοκλήρωση του PSI, τη δανειακή σύμβαση και το νέο πρόγραμμα έχει εξαντληθεί. Μέχρι την Κυριακή θα πρέπει να έχει επέλθει η συμφωνία με την Τρόικα. Την ερχόμενη εβδομάδα είχε προγραμματιστεί να κατατεθεί το κείμενο της συμφωνίας στη Βουλή, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι θα συμβεί αυτό, καθώς υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει η διαπραγμάτευση μόνο με τη δέσμευση των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Αν συμβεί αυτό, η Βουλή θα κληθεί να ψηφίσει τα μέτρα που θα εξειδικεύουν τη συμφωνία. «Περιμένουμε η πλειοψηφία που έχει στηρίξει την κυβέρνηση να εκφρασθεί και στη δανειακή σύμβαση» είπε ο κ. Καψής.

Στόχος είναι η συμφωνία των τριών κομμάτων να κλείσει μέχρι την Παρασκευή, ώστε το νέο μνημόνιο να τεθεί προς συζήτηση στη σύνοδο του Eurogroup τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου.

Κατά τη συνάντησή του με τους πολιτικούς αρχηγούς, ο κ. Παπαδήμος αναμένεται να παρουσιάσει τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τις επαφές του στις Βρυξέλλες, αλλά και τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα.

Από την πλευρά του, το IIF εκτιμά ότι τις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ιδιωτών πιστωτών για το PSI.

«Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται για το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής, καθώς άλλα ζητήματα σημειώνουν πρόοδο» ανέφερε ο εκπρόσωπος του IIF, Φρανκ Βογκλ.

Για πρώτη φορά, ωστόσο, το Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο συνδέει τις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση με την ολοκλήρωση της συμφωνίας για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομόλογων.

Keywords
Τυχαία Θέματα