Συνάντηση Σαχινίδη – τραπεζιτών με επίκεντρο την ανακεφαλαιοποίηση

Μετά το PSI και το πόρισμα της Black Rock.

Συνάντηση με εκπροσώπους των διοικήσεων των εγχώριων πιστωτικών ιδρυμάτων είχε στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Φίλιππος Σαχινίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μετά το PSI και το πόρισμα της Black

Rock, η οποία πραγματοποίησε ενδελεχείς ελέγχους στα χαρτοφυλάκια των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι υπουργικές αποφάσεις για την ανακεφαλαιοποίηση αναμένονται προς τα μέσα του Απριλίου. Ενώ, με το συγκεκριμένο θέμα- όπως και με τα κεφάλαια στις Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου (ΑΜΚ) που θα πρέπει να έχουν πέραν του ποσοτικού και ποιοτικό κριτήριο- αναμένεται να ασχοληθεί το άτυπο Eurogroup, που συνέρχεται στην Κοπεγχάγη, και στο οποίο θα συμμετάσχει ο κ. Σαχινίδης.

Με βάση τραπεζικούς παράγοντες, δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί τόσο το θέμα της τιμής των νέων κοινών μετοχών (με ή χωρίς ψήφο) των ΑΜΚ, στις οποίες θα συμμετάσχουν ιδιώτες επενδυτές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όσο και οι όροι για τα δικαιώματα επαναγοράς τους.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, με τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, παρατείνεται έως τις 20 Απριλίου η προθεσμία δημοσίευσης των ισολογισμών των τραπεζών.

Keywords
Τυχαία Θέματα