Συσπείρωση γύρω από Βενιζέλο εν όψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία για την Εθνική Συνδιάσκεψη και, την επόμενη εβδομάδα, την εκλογή της νέας ηγεσίας του, εισέρχεται το ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του οποίου συνεδριάζει σήμερα, απόντος του προέδρου του Κινήματος, Γιώργου Παπανδρέου.

Μέχρι σήμερα, η προσπάθεια που γίνεται, έχει σαν στόχο να συσπειρωθούν τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος, ώστε να προσέλθουν στις εκλογές.

Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει διαπιστωθεί οικονομική δυσπραγία στις τοπικές οργανώσεις, ενώ βουλευτές και στελέχη απ’ όλη την Ελλάδα συνδράμουν οικονομικά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η διαδικασία. Τις τελευταίες ημέρες οι προσπάθειες δείχνουν να αποδίδουν και το ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές εξελίξεις φαίνεται πως αναζωπυρώνεται.

Την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος  Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε  να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του,  προκειμένου  να στηρίξει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ακόμη, επτά υφυπουργοί και αναπληρωτές υπουργοί (οι κ.κ. Μπόλαρης, Ξυνίδης, Σαχινίδης, Δριβελέγκας, Πεταλωτής, Όθωνας  και Μωραΐτης) συναντήθηκαν με τον κ. Βενιζέλο και του δήλωσαν ότι θα τον στηρίξουν, πλην όμως αρνήθηκαν να υπογράψουν  σε λίστες.

Παράλληλα, 12 στελέχη, πάλαι ποτέ «λοχαγοί» (οι κ.κ. Μανίκας  Μαλέσιος, Σταυρακάκης, Νικολάου,  Θωμάς κ.ά.), με επιστολή τους, αναφέρουν ότι δεν θα πάρουν μέρος στην Εθνική Συνδιάσκεψη ούτε θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου, καθώς, όπως λένε, το ΠΑΣΟΚ μεταβλήθηκε σε «άδειο σακί πολιτικά, ιδεολογικά και οργανωτικά».

Από την πλευρά  του κ. Παπουτσή συνεχίζεται  η προσπάθεια  για συλλογή υπογραφών, καθώς  ακόμη  δεν έχει συμπληρωθεί ο αριθμός των 95, που απαιτούνται.

Keywords
Τυχαία Θέματα